„Hai cocos, las-o”. Marele jaf patronat de Liviu Dragnea. Iata de ce Dragnea trebuie sa infunde puscaria pentru 20 de ani. Investigatie Recorder

politica

Un noua investigatie realizata de Recorder arata un jaf din banii publici de proportii uriase, poate cel mai mare jaf din istoria recenta a Romaniei. Este vorba despre modul in care cinci miliarde de euro au fost cheltuiti, prin PNDL, programul inventat de Dragnea, pentru asfaltari de drumuri comunale.

„Programul National de Dezvoltare Locala, inventat de Liviu Dragnea si finantat cu 10 miliarde de euro din bugetul Romaniei. In timpul care s-a scurs de atunci, am mers prin tara sa cuprindem adevarata dimensiune a acestei afaceri.

Jumatate din cele zece miliarde de euro s-au dus catre asfaltari de drumuri comunale: 4.000 de obiective de investitii raspandite prin toata tara, dar concentrate cu precadere in jumatatea de sud a tarii, acolo PSD are cei mai multi primari si unde retelele firmelor de partid functioneaza ca unse.

Am gasit lucrari in care asfaltul s-a turnat direct pe pamant, pentru ca banii de materiale sa ramana in buzunarul constructorilor; am gasit firme patronate de rudele sau prietenii unor ministri PSD, care au incasat finantarile de la Guvern si au lasat in urma sosele care s-au distrus dupa primul inghet; am gasit drumuri asfaltate prin PNDL de doua ori, fara ca nimeni sa vada vreo problema in asta; am gasit primari care insista sa construiasca cu aceleasi firme care le-au facut praf toate lucrarile; am gasit un program megalomanic, care risipeste sume uriase de bani fara sa aiba mecanisme clare de control. Un adevarat paradis al primarilor descurcareti si al afaceristilor conectati politic.

Si mai presus de toate, PNDL-ul cu care Liviu Dragnea se lauda la fiecare miting electoral i-a facut pe edili sa abandoneze absorbtia de fonduri europene pentru a se concentra pe banii mult mai usor de accesat ai Guvernului. Fara birocratie, fara conditii stricte si mai ales fara controale. N-am pierdut doar miliardele de euro risipite pe lucrari facute de mantuiala, ci am pierdut si banii pe care i-am fi putut accesa din fonduri europene”, scrie Recorder.

Jurnalistul Recorder a reusit sa il prinda si pe Dragnea, pentru a-i arata ce s-a intamplat cu banii din PNDL. Seful PSD a reactionat batjocoritor cand i s-a spus ca sume uriase au fost sifonate de „firmele de partid”: „Hai cocos, las-o”.

Mai mult despre:

Comentarii: