Hai, Romania, in seara asta vom fi de 2 ori mai MULTI: „Demisiile nu rezolva situatia. Continuam!”

news

Un nou protest este prevazut sa aiba loc joi seara in Piata Universitatii din Bucuresti. Deja si-au anuntat participarea peste 16.000 de oameni.

Protestul este organizat tot pe Facebook, apelul fiind lansat de Uniti Salvam, Neam trezit, Militia Spirituala si Activisti fara frontiere pe pagina „Tacerea ucide! Vino in strada!”.

„Demisiile nu rezolva situatia. Continuam!

O tragedie s-a produs din cauza indolentei, iresponsabilitatii si coruptiei. Nu e nici prima, nici ultima oara cand nepasarea si abuzul de putere fac victime. Rabdarea noastra a ajuns la capat. Tristetea si revolta nu ne mai lasa sa inchidem ochii.

In momentele de groaznica durere, o parte dintre voi au raspuns prin solidaritate. Celor care au ajutat victimele tragediei vineri seara, celor care muncesc zi si noapte sa salveze vieti si sa aline suferinta, celor care au donat sange sau lucruri si servicii, celor care au informat cu obiectivitate, lor le datoram recunostinta, ei ne redau increderea. Gandurile noastre merg in continuare catre victime, familiile si apropiatii acestora. Sa ii ajutam cum putem chiar daca ajutorul nu va repara raul facut. Societatea noastra are o sansa daca nu vom uita solidaritatea si compasiunea si le vom practica de fiecare data cand avem ocazia.

Celor care si-au neglijat responsabilitatile legale, institutionale si morale, lor trebuie sa le cerem socoteala! Altfel vor avea ei grija sa ne intoarca la tacere.

Iesim in strada si nu renuntam pana nu vedem rezultate! Lista finala de cereri va fi realizata impreuna cu toti cei care vor veni la protest. Ce vrem?

1. Vrem ancheta rapida, corecta si transparenta in investigarea tragediei! Vrem sa li se comunice cetatenilor rezultatul anchetei.

2. Vrem ca toti cei care au participat la operatiunile de salvare sa poata vorbi liber, fara sa fie amenintati!

3. Vrem revizuirea de urgenta a planurilor de interventie pentru situatii de urgenta, pentru incendii si pentru cutremure, care in Bucuresti ar putea produce zeci de mii de victime! Activitatile comerciale in cladiri neconsolidate si care prezinta risc de prabusire trebuie interzise!

4. Vrem ca toate cluburile, pub-urile, restaurantele din tara care gazduiesc evenimente similare sa fie verificate in regim de urgenta pentru a se asigura ca detin infrastructura necesara in caz de incendiu. Vrem ca utilizarea materialelor fono- si termoizolante care nu sunt ignifuge sa fie interzisa!

5. Vrem minim 10% din PIB pentru sanatate, acest procent fiind media europeana a finantarii pentru acest domeniu!

6. Vrem sa nu se mai inchida spitale, ci, dimpotriva, sa se construiasca altele noi! Vrem ca personalul sa fie bine remunerat si instruit, atat medicii cat si auxiliarii! Vrem demisii la varful Ministerului Sanatatii pentru amanarea darii in folosinta a Unitatii Moderne pentru Arsi de la Spitalul Floreasca!

7. Vrem echipament modern pentru pompieri si pentru toti cei care lucreaza DIRECT pentru salvarea oamenilor! Vrem ca salariile lor sa creasca, iar conditiile lor de lucru sa le fie imbunatatite.

8. Vrem introducerea in programa scolara obligatorie, clasele I-XII, a Educatiei Comunitare, care sa cuprinda instructie de prim ajutor, exercitii pentru situatii de urgenta (cutremure, incendii, inundatii), educatie rutiera si de prevenire a incendiilor!

9. Vrem simplificarea si clarificarea cadrului legislativ privind functionarea spatiilor comerciale, in acest moment plin de lacune, neclaritati si neconcordante. Responsabilitatile trebuie sa fie clare, la fel si sanctiunile.

Vrem sa nu mai fim mintiti si umiliti de catre cei care au putere politica si administrativa.

Nimic nu va mai fi la fel. Ne vedem in strada!”, se afirma pe pagina de Facebook a evenimentului.

Miercuri seara au fost in Bucuresti peste 35.000 de manifestanti in strada.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: