politica

„Hai sa o oprim pe Dancila”. Luni, Dancila iar va fi pusa pe fuga. De aceasta data de ecologisti

Organizatia Agent Green face apel catre locuitorii din Caras-Severin sa nu-i permita Vioricai Dancila sa inaugureze lucrarile la linia electrica aeriena, care se va intinde pe traseul Portile de Fier – Resita – Timisoara – Sacalaz – Arad. Ecologistii spun ca vor fi defrisate sute de hectare de padure.

„Premierul Dancila inaugureaza maine santierul. Hai sa o oprim”, anunta Agent Green pe Facebook.

Protestul este sustinut si de protestatarii  #Rezist. Angi Serban ii indeamna pe cei din zona sa mearga sa o opreasca pe Dancila.

„Maine (30 Septembrie), la Iablanita, in Caras-Severin, vin Dancila si Badalau sa inaugureze santierul pentru LEA – Linia Electrica Aeriana de 400kv care se va intinde pe distanta Portile de Fier – Resita – Timisoara – Sacalaz – Arad.

Asa, si? Ati zice..! Ei bine, pe langa ca e daunatoare sanatatii, urmeaza sa duca la exproprieri si la defrisarea definitiva a sute de hectare de paduri din Parcul National Semenic – Cheile Carasului, Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, Parcul National Domogled-Valea Cernei si Parcul Natural Portile de Fier.

Prezenti acolo maine vor fi si activistii de la Agent Green care cer guvernului sa dispuna urgent revizuirea acordului de mediu, care a fost emis pentru acest proiect in 2013, intrucat de la acea data au trecut mai mult de cinci ani, in prezent fiind in vigoare o noua lege privind evaluarea impactului asupra mediului.

➡️ Pe de alta parte, acordul de mediu s-a eliberat chiar daca Consiliului Stiintific al Administratiei Parcului National Semenic – Cheile Carasului si-a dat avizul negativ pentru acest proiect.

Cu alte cuvinte, nu-i intereseaza ca fac dezastru ecologic acolo, se face proiectul pt. ca vrea Transelectrica!

📢 Asa ca daca aveti cum sa mergeti maine in zona, va rog, mergeti!”, scrie Angi Serban.

Guvernul Romaniei a inaugurat pe 30 septembrie 2019 la Iablanita, judetul Caras-Severin, santierul Transelectrica pentru constructia liniei electrice aeriene (LEA) 400 kV Resita – Portile de Fier care ar urma sa traverseze 9 arii naturale protejate de interes national si European, peste 100 de hectare cu paduri urmand a fi definitiv defrisate. Transelectrica nu a oferit rute alternative.

„Situatia padurilor din Romania este deja tragica, iar acum statul vine cu mega linia electrica prin inima parcurilor nationale pe care le va defrisa, desi padurile din aceste arii protejate inseamna doar 1% din suprafata Romaniei. Doamna prim-ministru, nu ne permitem sa mai pierdem niciun metru patrat din ultimele paduri seculare. Lasati padurile in pace si faceti bine sa mutati traseul liniei electrice pe langa ariile naturale protejate.

Traseul LEA 400 kV Resita – Portile de Fier are 117 km, costa 123 milioane de lei si ar urma sa strapunga 42 km din 9 arii naturale protejate cu o banda lata de 54 de metri, insumand peste 100 de hectare de paduri planificate a fi defrisate”, arata Agent Green intr-o petitie postata pe Internet.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

11 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

11 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

11 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

11 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

11 ore ago