„Hai in strada! Ia-ti o zi libera pentru Romania! Miercuri vino la Parlament!”. Apelul USR catre romani

politica

USR lanseaza un apel in care le cere romanilor sa vina in fata Parlamentului, miercuri, pentru a sustine eforturile Opozitiei de a darama Guvernul Dragnea-Dancila.

„Biroul National al USR a tinut azi o sedinta de urgenta. USR cheama oamenii la un protest pasnic, in fata Parlamentului, miercuri, 27 iunie, in ziua votului motiunii de cenzura.

Dragnea trebuie impiedicat sa nimiceasca justitia in Romania prin papusile lui, guvernul-marioneta Dancila, in favoarea unor condamnati penal, unor infractori dovediti si in interesul personal al unor infractori.

Doar un exemplu: dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman arata cum PSD fura banii destinati copiilor orfani si batranilor fara resurse. Cum DGASPC abuzeaza copiii din sistemul de protectie, deturnand banii ce le sunt destinati din bugetul statului catre clientela politica, pe firme si pe angajari care nu aduc niciun beneficiu copiilor orfani sau care au fost retrasi din familiile lor pe motive de saracie extrema sau de rele tratamente.

Inmulteste cazul asta cu numarul de firme care sifoneaza tot bugetul statului, fara niciun beneficiu pentru cetatean.

Hai in strada! Ia-ti o zi libera pentru Romania! Miercuri vino la Parlament!”, anunta senatorul USR Vlad Alexandrescu.

Si PNL isi indeamna simpatizantii sa fie gata sa iasa in strada.

”Incepand de ieri, orice cetatean roman trebuie sa inteleaga ca somnul natiunii naste monstri. Trebuie sa inteleaga ca daca va sta pasiv in perioada care va urma, acceptand tot ce a fost din partea acestor forte politice anti-europene, anti-democratice, certate cu legea, care nu mai respecta nicio norma de bun simt, nicio prevedere legala si constitutionala, riscam sa ne trezim ca Romania va fi ocupata de acest clan toxic. Romania nu este mosia lui Dragnea, Romania nu apartine clanului de vechil dominat de Dragnea. Romanii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa fie activi in perioada care vine, trebuie sa isi manifeste public angajamentul pentru apararea democratiei, pentru apararea propriilor drepturi si libertati”, a declarat, sambata, Ludovic Orban.

Totodata, acesta a subliniat ca poate fi anticipat ”pericolul” unei noi Ordonante 13.

”Dupa declaratiile de ieri ale lui Dragnea, putem anticipa pericolul unei noi Ordonante 13. (…) Este inadmisibil ca indivizi care totusi au o cariera in spate, care s-au angajat fata de oameni sa le rezolve niste probleme, sa fie in halul asta de speriati, de terorizati sau cu mintile pierdute incat sa faca zid in jurul unui infractor care este astazi un rau absolut pentru Romania si un pericol urias”, a precizat liderul PNL.

Ludovic Orban a aratat ca liberalii se vor opune in Parlament unei astfel de ordonante de modificare a Codului penal, o vor ataca la Curtea Constitutionala si vor sesiza Comisia de la Venetia, partenerii europeni si SUA.

Presedintele PNL a spus ca exista deja un ”plan de mobilizare atat in interiorul partidului, cat si in societate”, dar ca acesta va fi aplicat in functie de deciziile luate de PSD.

”Stiu ca au luni sedinta la PSD, avem sedinta si noi luni si vom reactiona”, a adaugat Orban.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: