„Haideti azi la proteste. Iesim in numar mare!”. Apelul lui Andrei Caramitru: „Nu trebuie sa ii lasam sa creada ca am obosit sau ca acceptam ce fac”

politica

Andrei Caramitru ii indeamna pe romani sa iasa in numar cat mai mare, duminica seara, sa protesteze fata de nou atac lansat de Regimul Dragnea impotruva justitiei prin adoptarea OUG 7.

„Stiu ca multi dintre voi nu mai aveti chef sa iesiti la proteste. Credeti ca ‘nu se rezolva nimic’, ca ‘iar strigam in fata cladirilor goale’, ca ‘ar trebui acum sa faca ceva si opozitia, noi am obosit’ etc.

Ganditi-va insa. Dragnea&Co sunt slabiti si raniti – mai mult decat oricand. O buna parte din partid a plecat la Ponta. Nu mai au majoritate parlamentara. Nu au buget aprobat. Opozitia s-a organizat (USR si PLUS merg in alianta). Magistratii sunt in greva.
Acum avem nevoie de tine si de prietenii tai. Sa le dam inca o lovitura mare. Daca suntem foarte multi azi – si Europa, si Iohannis, si pucistii din PSD, si magistratii vor capata mai mult curaj sa ii loveasca. Acum e momentul.

Nu trebuie sa ii lasam sa creada ca am obosit sau ca acceptam ce fac !!!!! Haideti azi la proteste !!!! Peste tot ! Iesim in numar mare !!!!!”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Se anunta un amplu miting de protest in Piata Victoriei. Mihai Sora, celebrul filosof in varsta de 102 ani, a anuntat inca de sambata ca va fi prezent in Piata Victoriei.

„Buna dimineata, oameni buni! Soare cu dinti la Bucuresti, minus patru grade, o lumina toscana, nicio adiere de vant. Ne vedem maine seara in Piata Victoriei: cata frunza, cata iarba, toate firicelele de praf din acest colt de tara”, a scris Mihai Sora pe Facebook.

Protestul, intitulat „Abrogati si apoi plecati!”, va incepe la ora 18:00.

Organizatorii amintesc pe pagina de Facebook a evenimentului de postarea filosofului Mihai Sora de marti, potrivit careia „daca nici astazi nu vedeti si nu intelegeti, inseamna ca suntem pierduti, ca natie, pentru alte cateva decenii”.

„Oameni buni, daca nici astazi, dupa ordonanta de urgenta, nu vedeti – adica NU VEDETI! – spre ce ne indreptam, daca nici astazi nu intelegeti – NU INTELEGETI! – ce inseamna si incotro ne duce subordonarea magistratilor de catre politicieni, inseamna ca suntem pierduti, ca natie, pentru alte cateva decenii. Noapte buna, Romania!”, a scris Mihai Sora pe Facebook.

„Noi nu spunem noapte buna! Pentru ca noi vedem si stim cata dreptate are domnul Sora, in mesajul de mai sus. De aceea, noi ne vedem in Piata Victoriei. Ca sa-i OPRIM. Si ca sa putem spune, din nou, ‘Buna dimineata, Romania!’”, scriu organizatorii pe reteaua de socializare.

Manifestarea este organizata de comunitatile Coruptia Ucide, Geeks for Democracy, Initiativa Romania si Rezistenta.

Mai mult despre: ,

Comentarii: