Haita lui Dragnea sare la Andronescu. Liviu Pop: „Vrea sa inlocuiasca Guvernul pentru ca asa vor sorosistii si exponentii sistemului ocult de putere?”

politica

Fostul ministru al Educatiei Liviu Pop sustine ca este ridicol faptul ca senatoarea PSD Ecaterina Andronescu avertizeaza in legatura cu dezastrul din tara si din partid cand Eurostat a anuntat ca Romania are cea mai mare crestere economica trimestriala, fiind, de asemenea, absurda inlocuirea guvernului care a adus, printre altele, o crestere de 14% a salariului mediu brut si care a infiintat aproape 90.000 de locuri de munca. Totodata, Pop se intreaba daca guvernul trebuie inlocuit pentru ca asa vor “sorosistii si exponentii sistemului ocult de putere”.

“E ridicol cum doamna Andronescu avertizeaza asupra unui asa-zis dezastru pentru tara si partid tocmai in ziua in care Eurostat a anuntat public ca Romania are cea mai mare crestere economica trimestriala ( +1,4% crestere PIB trim 2 vs trim 1 2018) din Europa”, spune Liviu Pop intr-o postare pe Facebook, citata de news.ro.

El mai sustine ca e absurd ca senatoarea PSD solicita inlocuirea guvernului care a adus, printre altele, o crestere de 14% a salariului mediu brut si care a infiintat aproape 90.000 de locuri de munca.

“E de asemenea absurd ca solicita inlocuirea unui guvern care a adus o crestere de 14% a salariului mediu in prima jumatate a acestui an, a determinat infiintarea a aproape 90 000 de noi locuri de munca, a adus somajul la cea mai scazuta cota istorica si a determinat investitii straine directe cu 30% mai mari decat anul trecut – 2,19 vs 1,69 miliarde de euro”, a mai scris el.

De asemenea, acesta se intreaba daca dezastrul despre care vorbeste Ecaterina Andornescu este in cresterea pensiilor, a puterii de cumparare ori in apararea drepturilor si libertatilor fundamentale.

“Unde e dezastrul? In cresterea pensiilor ? A puterii de cumparare ? A dezvoltarii sustinute a productiei industriale? Ori in apararea drepturilor si libertatilor fundamentale, a asigurarii unei reale independente a Justitiei prin reformare profunda a legilor aplicabile?”, s-a mai intrebat fostul ministru.

In final, Liviu Pop se intreaba daca trebuie inlocuit acest guvern pentru ca asa vor “sorosistii si exponentii sistemului ocult de putere”.

“Ce motive reale sunt pentru ca acest guvern performant sa fie inlocuit? Pentru ca asa vor sorosistii si exponentii sistemului ocult de putere, incapabili sa obtina legitimitatea si increderea romanilor prin vot democratic?”, a conchis Liviu Pop.

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu face un apel catre conducerea partidului „sa nu dea foc tarii si PSD” si cere ca Liviu Dragnea sa se retraga din functia de presedinte al partidului, iar Guvernul – care „nu reprezinta nivelul si capacitatea profesionistilor din partid si este expresia unei singure persoane ” – sa fie schimbat. „Sa venim in cel mai scurt timp cu un prim-ministru si un guvern PSD de super profesionisti si sa guvernam tara, iar partidul are suficienti specialisti pentru un asemenea guvern. Pentru binele Romaniei si pentru binele PSD-ului, presedintele partidului trebuie sa faca un pas in spate, sa dea dovada de responsabilitate si maturitate si sa faca un act de mare curaj si demnitate politica si sa se retraga din fruntea partidului”, spune Andronescu intr-o scrisoare intitulata SOS PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: