Haituita de Sarmalache, Violeta Alexandru are un raspuns transant: „Cresc pensiile! Este suficient de clar?” – Video

politica

Violeta Alexandru, ministrul propus al Muncii, a anuntat inca o data, in cadrul emisiunii Romania 9 de la TVR, ca pensiile romanilor vor creste in perioada urmatoare. Ionut Cristache a preluat temele de atac ale PSD si a intrebat-o pe Alexandru daca pensiile vor creste cu 40% de la 1 septembrie.

„Cresc pensiile. Putem sa agream si pentru pensii ca am dat raspunsul suficient de clar?”, a spus apasat Alexandru.

Violeta Alexandru a adaugat ca PSD „intretine o frica” la nivel public legata de o posibila amanare a majorarii pensiilor, punand intrebari „in continuu” pe acest subiect.

Citeste si: Ionut Cristache (TVR), aplaudat de Lia Olguta Vasilescu. Atac la adresa lui Klaus Iohannis pe tema noilor procurori-sefi

La audierea sa in comisiile parlamentare de specialitate, din 19 februarie, Violeta Alexandru a avut o disputa cu Lia Olguta Vasilescu, fostul ministru PSD al Muncii, care a intrebat-o de cateva ori daca va creste punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie si i-a cerut sa raspunda cu „da sau nu”.

Violeta Alexandru a refuzat sa raspunda in acesti termeni, referindu-se doar la faptul ca va respecta legea.

„Nu am cum sa va raspund, nu sunt la un concurs de la televizor cu raspuns inchis. Rolul meu e sa aplic legea, aceasta lege o am pe masa. In mod evident in Cabinet, in Ministerul de Finante, premierul ceilalti colegi urmaresc modul in care se incaseaza veniturile la buget, nu am nici un semnal, nu mai manipulati, cand simt nevoie sa spun ceva o spun. Faptul ca se perpetueaza aceasta stare de tensiune, nu faceti decat sa generati tensiune. Voi respecta legea! Nu mai manipulati si sa alertati populatia ca se intampla lucruri la minister. Sunt chemata sa respect legea ceea ce voi face! Intoxicati oamenii cu lucruri care genereaza panica!”, a fost raspunsul oferit de Violeta Alexandru, in ciuda insistentelor Olgutai Vasilescu ca raspunsul sa fie „da” sau „nu”.

Consiliul Fiscal a avertizat, pe 23 ianuarie, ca majorarea programata a punctului de pensie cu 40% va duce la un deficit bugetar de 6% anul viitor.

„Impactul majorarii cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie 2020, precum si al celorlalte masuri cuprinse in noua lege a pensiilor va fi pe deplin observabil la nivelul anului 2021, implicand o majorare a ponderii cheltuielilor cu asistenta sociala cu inca 1,85 pp din PIB fata de anul curent, si un nivel al deficitului bugetar in jurul valorii de 6% din PIB. In 2022 deficitul ar trece de 7% din PIB. Asemenea deficite sunt foarte greu de imaginat ca fiind de acceptat de catre piete si indica nevoia de corectie la timp. (…) De aceea, nu trebuie sa se accepte cresterea deficitelor bugetare, iar consolidarea trebuie sa debuteze inca din anul 2020”, a transmis Consiliul Fiscal.

Mai mult despre: ,

Comentarii: