Haituita in tara de televiziunile penalilor, Kovesi primeste o foarte importanta DISTINCTIE din partea unui stat occidental

news

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a fost distinsa cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polara de catre regele Suediei pentru „lupta sustinuta si curajoasa impotriva coruptiei din Romania care constituie pasi importanti spre imbunatatirea transparentei si a statului de drept”.

Sefa DNA va primi acest titlul zilele urmatoare, in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Ambasada Suediei, in prezenta mai multor ambasadori UE, a ministrului Justitiei, a reprezentantilor DNA si ai altor institutii si ONG-uri din Romania care lupta impotriva coruptiei, anunta Revista 22.

Titlul ii va fi inmanat sefei DNA de catre Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei la Bucuresti.

Sefa DNA a primit de-a lungul timpului mai multe premii. La inceputul acestui an ea a castigat premiul „Europeanul anului 2016”, acordat de Reader’s Digest, pentru lupta impotriva coruptiei la nivel inalt.

In aprilie 2014, Kovesi a primit din partea Ambasadei SUA premiul „Femei curajoase din Romania”, pentru ca a dovedit un curaj extraordinar in lupta contra coruptiei.

Kovesi a aparut de asemenea pe lista celor 28 de personalitati care influenteaza si ghideaza Europa, in viziunea celor de la publicatia americana Politico.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: