Hallstatt: Un mic oras austriac protesteaza impotriva turismului de masa

externe

hallstatt, austria

Localnicii din micutul oras austriac Hallstatt au luat parte la un protest impotriva turismului de masa, relateaza BBC.

Hallstatt, care face parte din Patrimoniul Mondial, are putin peste 700 de locuitori – dar ajunge sa primeasca pana la 10.000 de vizitatori pe zi in timpul sezonului de varf.

Locuitorii solicita limitarea numarului de turisti pe zi si interzicerea circulatiei autobuzelor turistice dupa ora locala 17:00.

Desi turismul a fost benefic pentru economia Hallstatt-ului, unii localnici spun ca sunt pur si simplu prea multi vizitatori.

Hallstatt, cu casele sale vechi si pitoresti, situate pe malul unui lac alpin imaculat, inconjurat de munti stancosi, a devenit un punct fierbinte al turismului in ultimii ani.

In 2006, orasul a aparut intr-o drama romantica sud-coreeana, ceea ce i-a sporit popularitatea in Asia, iar sase ani mai tarziu, in China a fost construita o replica a orasului.

Orasul austriac cu un gard anti-selfie

Multi vizitatori vin in cautarea selfie-ului perfect, avand ca fundal lacul, turnul subtire al bisericii de un gri palid si peisajul montan uimitor.

Deocamdata, la fel ca Venetia si alte locuri afectate de ceea ce se numeste supra-turism, se pare ca Hallstatt va trebui sa indure binecuvantarile popularitatii sale.

In luna mai a acestui an, locuitorii au ridicat pentru scurt timp un zid de lemn in cel mai popular loc pentru selfie-uri, blocand vederea Alpilor, in semn de protest fata de poluarea fonica si de trafic. Dupa critici pe retelele de socializare, peretele a fost indepartat.

Atunci, primarul orasului a declarat ca doreste sa reduca cu o treime numarul de autobuze care trec prin Hallstatt.

Hallstatt primea aproximativ un milion de vizitatori pe an inainte de pandemia Covid-19.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: