externe

Hamas a anuntat ca a fost de acord cu propunerea de incetare a focului inaintata de Egipt si de Qatar. Israelul spune ca propunerea este inacceptabila

Hamas a anuntat ca Ismail Haniyeh, seful biroului sau politic, le-a spus mediatorilor din Qatar si Egipt ca Hamas a fost de acord cu propunerea lor pentru un acord de incetare a focului, potrivit CNN.

In declaratie se spune ca Haniyeh „a dat un telefon prim-ministrului din Qatar, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani si ministrului egiptean al informatiilor, domnul Abbas Kamel, si i-a informat ca Hamas a acceptat propunerea lor privind un acord de incetare a focului”.

Un potential acord de incetare temporara a focului: Cel mai recent acord, la redactarea caruia Israelul a participat, dar cu solicitarile caruia nu a fost pe deplin de acord, mentioneaza eliberarea a 20 pana la 33 de ostatici timp de cateva saptamani in schimbul unei incetari temporare a focului.

De asemenea vor conveni asupra eliberarii prizonierilor palestinieni, urmata de ceea ce surse au descris drept „restabilirea calmului durabil” in timpul caruia cele doua parti vor elibera ostaticii ramasi, soldatii israelieni captivi si cadavrele ostaticilor in schimbul eliberarii mai multor prizonieri palestinieni.

Un oficial israelian a declarat ca Hamas a aprobat o propunere egipteana „inmuiata” care nu este acceptabila pentru Israel.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

2 minute ago

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

2 ore ago

Catalin Drula: „Trebuie sa avem un program national de oprit mafia. In toata tara avem metode mafiote de a lucra”

Presedintele USR Catalin Drula a declarat ca in toata tara "PSD si PNL au cuplat…

27 de minute ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

O oră ago

Primarul Brasovului: „Romania se afla la un moment de rascruce. Nu trebuie sa lasam acest partid comasat sa puna un pumn in gura democratiei din Romania”

Primarul Brasovului Allen Coliban considera ca tara noastra se afla la un moment de rascruce,…

24 de minute ago