Hamas promite sa elibereze femeile luate ostatice, dar numai daca Israelul va scoate din inchisori 100 de teroristi palestinieni, condamnati la inchisoare pe viata

externe

Hamas, ostatici, teroristi palestinieni, femei, inchisoare pe viata

Hamas a prezentat mediatorilor israelieni o propunere de incetare a focului in Gaza care include o prima etapa de eliberare a femeilor, copiilor, batranilor si a ostaticilor bolnavi israelieni in schimbul eliberarii a 700-1000 de prizonieri palestinieni, potrivit unei propuneri citate de cotidianul The Times of Israel.

Eliberarile ar urma sa includa 100 de prizonieri palestinieni care executa pedepse pe viata in inchisorile israeliene, pentru implicarea in actiuni teroriste si uciderea de cetateni israelieni. Hamas spune ca ar conveni asupra unei date pentru o incetare permanenta a focului dupa schimbul initial de ostatici si prizonieri, potrivit propunerii.

Un termen limita pentru o retragere israeliana din Gaza ar fi convenit dupa prima etapa, afirma Hamas in propunerea sa. Hamas spune ca toti detinutii din ambele parti ar fi eliberati intr-o a doua etapa a planului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: