Hamas vrea prelungirea armistitiului, pentru a obtine eliberarea a cat mai multor detinuti palestinieni condamnati pentru terorism

externe

informatii, liderii Hamas, SUA, anulare, atac, Rafah

Hamas spune ca doreste sa prelungeasca acordul de incetare a focului de patru zile convenit cu Israelul, in speranta de a asigura eliberarea altor prizonieri palestinieni din inchisorile israeliene in schimbul ostaticilor, informeaza dpa, citata de Agerpres.

Nu a existat un raspuns imediat din partea oficialilor israelieni la apelul Hamas de duminica seara de a „prelungi armistitiul dupa incheierea perioadei de patru zile”.

Incetarea focului intre Israel si Hamas, intermediata de Qatar, care a dus la eliberarea unui al treilea grup de ostatici duminica, a fost programata initial sa dureze patru zile si a intrat in vigoare vineri dimineata.

Toate partile si-au exprimat disponibilitatea de a prelungi pauza daca alti ostatici ar urma sa fie eliberati in schimbul prizonierilor.

Potrivit Israelului, Hamas ar trebui sa elibereze inca zece ostatici pentru fiecare zi suplimentara. Potrivit Qatarului, ar fi posibila o prelungire cu inca sase zile a armistitiului.

Hamas a rapit aproximativ 240 de persoane in timpul atacului din 7 octombrie. Oficialii israelieni cred ca aproximativ 180 de ostatici se afla in continuare in mainile luptatorilor Hamas.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: