Haos in guvern. Teodorovici intervine disperat la Antena 3 dupa ce viceprim-ministrul a anuntat ca sunt probleme cu banii de salarii

politica

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat ca, in ultima saptamana a lunii iulie, va avea loc prima rectificare bugetara din acest an si nu s-a pus problema sa nu fie fonduri pentru salarii, dar sunt cateva primarii in care e nevoie de asigurarea prioritara a cheltuielilor de functionare.

„Nu este nimic grav in ce a spus (n.r.: vicepremierul Paul Stanescu). S-a referit la acele primarii putine la care azi sa spunem ca e prima nevoie asigurarea cheltuielilor de functionare. Ca si element esential al rectificarii din aceasta luna, prima din acest an, luam in considerare toti banii cheltuiti pentru functionare, investitii, asta e abordarea pentru rectificarea din iulie”, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, la Antena 3, citat de Mediafax.

Ministrul a afirmat ca prima rectificare din 2018 va avea loc in ultima saptamana din luna iulie. „Nu este problema in asigurarea cheltuielilor in derulare sau la nivel local, sau de functionare. Aceasta este prima concluzie la care am ajuns cu structurile la nivel central sau local. Nu s-a pus problema sa nu existe bani de salarii”, a mai spus Teodorovici.

Declaratiile vin in contextul in care vicepremierul Paul Stanescu a declarat vineri, la Slatina, ca spera ca toata lumea sa aiba bani de salarii.

„Ceea ce va asigur este ca va fi o rectificare pozitiva, sa vedem, nu va pot spune mare lucru, pentru ca suntem in discutii, ministerul Dezvoltarii cu ministerul Finantelor, sper sa gasim o formula ca toata lumea cel putin sa aiba bani de salarii”, a declarat Paul Stanescu la intalnirea cu autotitatile locale, in cadrul Asociatiei Comunelor din Romania.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: