Haos in guvern. Arafat se razboieste in public cu ministrul Sanatatii, premierul Grindeanu se implica si el in scandal

news

Premierul Sorin Grindeanu spune ca situatia achizitiei de ambulante este in atentia sa, precizand ca, saptamana viitoare, se va intalni cu ministrii Carmen Dan si Florian Bodog si cu secretarul de stat Raed Arafat pentru a clarifica problema.

„Situatia achizitiei de ambulante este in atentia mea si a echipei mele. Am avut discutii, in ultimele saptamani, cu doamna ministru Carmen Dan, cu domnul ministru Bodog si cu domnul secretar de stat Arafat. Saptamana viitoare, imediat ce domnul Arafat revine in tara, ma voi intalni cu toti trei, pentru a clarifica problema. Important e ca pacientii romani sa beneficieze cat mai rapid de servicii moderne de ambulanta”, a scris Grindeanu, duminica, pe Facebook.

Reactia sefului Executivului vine dupa ce secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a afirmat ca functionari din cadrul Ministerului Sanatatii au „sabotat” continuu procesul de dotare a serviciilor de Ambulanta si SMURD si ca anuntul ministrului Florian Bodog privind demararea procedurii de achizitie pentru ambulante „ascunde multe adevaruri nespuse”.

„Anuntul domnului ministru al Sanatatii, Florian Bodog, facut vineri la Craiova, referitor la achizitia ambulantelor pentru SMURD si serviciile de ambulanta, mentionand ca acordul semnat in 2016 intre cele doua ministere, cel al Sanatatii si cel al Afacerilor Interne, nu mai este valabil in baza noii legislatii, ascunde multe adevaruri nespuse si este de fapt, pentru cei care cunosc bine situatia si evolutia ei, un anunt al intarzierii achizitiilor de ambulante pentru SMURD si serviciile de ambulanta si nu al demararii procedurilor, care au fost deja demarate de fapt, dar nu sunt ‘agreate’, dorinta fiind de a repeta totul de la zero lasand la o parte munca realizata de comisii mixte care au muncit cateva luni deja pe acest subiect la nivelul IGSU”, a scris Raed Arafat, duminica, pe Facebook.

Arafat sustine ca situatia din sistemul de urgenta este „fara precedent” si „incepe sa puna viata pacientilor in pericol”.

„La revenirea mea din misiunea oficiala pe care o am la intalnirile ONU si NATO din Mexic si SUA, am sa explic public toate demersurile efectuate in ultimii ani pana inclusiv saptamana trecuta, cand am trimis la inceputul saptamanii, domnului ministru, o scrisoare explicand situatia in care ne aflam acum, la care anul acesta a inceput sa contribuie din pacate si dansul, blocajele si modul in care am fost sabotati, in mod deosebit la nivelul Ministerului Sanatatii, si ma refer aici la functionari din cadrul Ministerului Sanatatii care au sabotat procesul de dotare al serviciilor de Ambulanta si SMURD in mod continuu, ca sa ajungem intr-o situatie fara precedent in sistemul de urgenta, situatie care incepe sa puna viata pacientilor in pericol”, a mai afirmat Arafat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: