Haos in logica Kremlinului: „Livrarile de arme occidentale catre Ucraina sunt inutile”. Medvedev ii jigneste pe francezi, nemti si italieni

externe

Kremlinul a estimat joi ca fiind ”inutile” livrarile de arme occidentale catre Ucraina, in momentul in care presedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz si premierul italian Mario Draghi se afla in vizita la Kiev, relateaza AFP, citata de Agerpres. Anterior, Kremlinul anuntase ca livarrile de arme vor deveni „tinte legitime” pentru armata rusa, prin urmare nu erau „inutile”.

„Ne-am dori sa speram ca liderii acestor trei tari (…) nu se vor concentra doar pe sprijinirea Ucrainei si proiectele privind continuarea furnizarii in continuare de arme. Acest lucru este total inutil si nu va face decat mai mult rau acestei tari”, a declarat jurnalistilor purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Cu toate acestea, el a spus ca „spera ca ei (cei trei lideri) ii vor cere (presedintelui ucrainean Volodimir) Zelenski sa aiba o abordare realista a situatiei”.

La randul sau, fostul presedinte rus Dmitri Medvedev a scris un mesaj in limba engleza pe Twitter in care a luat in deradere vizita celor trei lideri europeni, numindu-i pe Macron, Scholz si Draghi ”europeni iubitori de broaste, carnati si spaghete”, noteaza dpa.

In opinia lui Medvedev, aceasta vizita a lui Emmanuel Macron, Olaf Scholz si Mario Draghi are o „utilitate zero” si a insinuat ca cei trei se imbata cu „horilka”, vodca ucraineana.

„Ei au promis din nou Ucrainei aderarea la UE si obuziere vechi, apoi, imbuibati cu horilka, se vor intoarce acasa cu trenul, ca acum 100 de ani”, a scris pe Twitter Medvedev, un apropiat al presedintelui Vladimir Putin.

„Cu toate acestea, ei nu vor aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticaie”, a mai scris el.

Dmitri Medvedev, care a fost presedinte al Rusiei in perioada 2008-2012 si premier intre 2012 si 2020, detine in prezent functia de vicepresedinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: