politica

Haos in PNL-ul lui Citu. BEX s-a sucit, PNL il va propune pe Citu ca premier numai daca „se contureaza o majoritate parlamentara”

Conducerea PNL s-a reunit din nou vineri, dupa sedinta de joi noapte, si a decis ca nu va face nicio propunere pentru postul de premier la consultarile de luni, de la Cotroceni, daca nu se contureaza o majoritate parlamentara.

„Partidul National Liberal a decis in sedinta Biroului Executiv National de azi, tinand cont de nevoia de deblocare a crizei politice urmatoarele:

In eventualitatea in care se contureaza o majoritate parlamentara, nominalizarea PNL, pentru functia de prim-ministru, la consultarile de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Citu, prim-ministrul interimar, presedintele PNL.

In eventualitatea in care nu se contureaza o majoritate, decizia conducerii PNL este aceea de a se prezenta fara a face propunere de premier la consultarile de luni, de la Palatul Cotroceni.

Decizia PNL ca premierul sa fie presedintele partidului nu se modifica”, a anuntat PNL intr-un comunicat de presa.

Insa tot conducerea PNL a decis, joi noapte, ca Florin Citu sa fie propunerea de premier cu care delegatia PNL sa mearga la Palatul Cotroceni. Delegatia PNL care va participa luni la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis va fi formata din Florin Citu, Rares Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode si Iulian Dumitrescu.

„Partidul National Liberal a decis in sedinta Biroului Executiv National ca nominalizarea PNL pentru functia de prim-ministru, la consultarile de luni, de la Palatul Cotroceni, sa fie Florin Citu, prim-ministrul interimar, presedintele PNL”, a scris vineri pe Facebook ministrul interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu, membru al BEx.

Potrivit acestuia, in unanimitate, propunerea PNL pentru consultarile de la Palatul Cotroceni a fost Florin Citu – prim-ministru.

„Astfel, in conformitate cu articolul 89 litera o, BEx al PNL a decis in unanimitate ca propunerea pentru Biroul Politic National al PNL, pentru functia de prim-ministru, pe care PNL o va face in cadrul consultarilor cu presedintele Romaniei sa fie Florin Citu”, a mai scris Gheorghiu.

Presedintele Klaus Iohannis a invitat pentru luni, la Palatul Cotroceni, presedintii partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlament pentru consultari in vederea desemnarii candidatului la functia de prim-ministru, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Liberalii sunt primii asteptati la discutii, la ora 12,00.

Fostul judecator al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean a declarat, vineri, la Realitatea Plus, ca presedintele nu poate sa propuna imediat, ca premier, aceeasi persoana care a fost demisa prin motiune de cenzura, existand o decizie a Curtii in acest sens.

”Este o decizie a CCR care spune ca presedintele nu poate sa propuna imediat, ca premier, aceeasi persoana care a fost demisa prin motiune de cenzura. Din aceasta perspectiva, seful statului ar trebui sa faca o propunere serioasa, care sa aiba sanse sa treaca prin Parlament, ori in situatia asta nu cred ca Florin Citu mai poate sa treaca”, a afirmat Augustin Zegrean, citat de news.ro.

”Daca presedintele va face aceasta propunere inseamna ca pur si simplu ignora deciziile CCR”, a spus fostul presedinte al CCR, mentionand ca decizia, in cazul unei sesizari la CCR privind nominalizarea lui Citu, dureaza cel putin o luna.

”Presedintele ar trebui sa faca o propunere constructiva, nu distructiva, adica sa nu propuna pe cineva despre care stie ca nu are sanse. Tocmai aceasta ar trebui sa fie scopul consultarii presedintelui cu partidele, sa incerce sa afle care ar fi persoana care ar putea sa treaca de Parlament si sa formeze guvernul”, a aratat el.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja
Tags: florin citu

Recent Posts

Germania: Inca deputat AfD a fost prins ca are legaturi cu retele pro-ruse. El este anchetat pentru spalare de bani

Procuratura din Munchen a anuntat joi ca investigheaza activitatile de spalare de bani ale unui…

33 de minute ago

Fara precedent. Pompierii francezi s-au unit si declanseaza greva: „Trebuie sa ne ocupam si de scutere cazute pe strada, agresiuni, betii pe drumuri publice”

Pentru prima data, cele noua sindicate care ii reprezinta pe pompierii francezi isi unesc fortele…

2 ore ago

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

4 ore ago

Facebook si Instagram sunt vizate de inca doua investigatii in baza Legii UE privind serviciile digitale: „Dorim sa protejam sanatatea mentala si fizica a tinerilor”

Facebook si Instagram fac obiectul a inca doua investigatii in temeiul Legii privind serviciile digitale…

2 ore ago