Haosul din capul lui Ciolacu. Nu discuta cu PNL, dar discuta cu Ciuca: „Am luat decizia sa ne vedem cu prim-ministrul desemnat”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat joi seara ca liderii partidului au decis sa se intalneasca cu premierul desemnat, Nicolae Ciuca. Insa Ciolacu a spus ca refuza sa stea de vorba si cu PNL, partid din care face parte Ciuca.

„Am luat decizia sa ne vedem cu prim-ministrul desemnat. Este un moment dificil prin care Romania in acest moment (sic!)”, a declarat Ciolacu.

„Solicitarea este a prim-ministrului desemnat, cum este corect ne vedem la sediul PSD”, a mai spus Ciolacu.

Intrebat daca se va intalni si cu presedintele PNL, Florin Citu, Ciolacu s-a aratat razboinic: „In acest moment, PNL are o decizie interna de a nu se vedea cu PSD sau sa negocieze”.

„Nu sunt consultari, este o discutie cu prim-ministrul desemnat”, a mai spus Ciolacu.

Numeroase surse politice anunta inca ca PSD s-a inteles deja cu PNL sa il sustina pe Nicolae Ciuca si guvernul sau minoritar. In schimb, Ciolacu va primi fucntia de presedinte al Camerei Deputatilor. De asemenea, Florin Citu va deveni presedinte al Senatului.

Premierul desemnat Nicolae Ciuca a lansat un apel, joi, catre ”toti actorii politici responsabili” sa sustina formarea noului Guvern astfel incat Romania sa depaseasca ”cat mai curand” criza medicala si pe cea economica.

„Tara noastra trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria sa recenta. De aceea, chem toti actorii politici responsabili sa sustina formarea Guvernului si sa ne sprijine pentru a depasi cat mai curand criza medicala si pe cea economica. Romania are nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a trece cat mai bine si mai repede dincolo de acest val al pandemiei si de iarna care urmeaza”, a scris Ciuca, pe Facebook.

El a fost desemnat joi de presedintele Klaus Iohannis candidat la functia de prim-ministru. Ciuca a fost propus de PNL pentru aceasta functie, la consultarile cu seful statului.

Mai mult despre:

Comentarii: