„Harta a islamului” in Austria, prezentata de guvernul de la Viena. Reactie furioasa a Turciei: „Inadmisibil”

externe

Ministerul turc de Externe denunta drept ”inadmisibila” prezentarea de catre Guvernul austriac a unei ”harti a islamului”, care a provocat un val de condamnari in randul musulmanilor, relateaza AFP, citata de news.ro.

”Prezentarea de catre ministrul austriac al Integrarii Susanne Raab a unei harti cu toate asociatiile musulmane din Austria (…) este inadmisibila”, a denuntat vineri, intr-un comunicat Ankara.

Turcia indeamna totodata Austria sa renunte la ”fisarea musulmanilor” si sa adopte ”o politica responsabila”.

Prezentarea de catre Guvernul austriac a unei ”harti a islamului” pe Internet a provocat joi un val de condamnari in randul musulmanilor din Austria, care denunta o ”stigmatizare” care-i ”expune masiv insecuritatii”.

Ministrul conservator al Integrarii Susanne Raab a anuntat joi lansarea unui nou site de web, denumit ”harta nationala a islamului”.

Marele public poate astfel sa gaseasca numele celor peste 600 de moschei si asociatii, adresele acestora, identitatea conducatorilor acestora si eventuale legaturi ale acestora in strainatate.

Susanne Raab a dat asigurari ca nu este vorba despre lansarea unei ”suspiciuni generalizate cu privire la musulmani”, ci despre demascarea ”in curtea din spate” a ”ideologiilor” care pun in discutie ”valorile democrataiei liberale”.

Aceasta harta a fost realizata in urma unei colaborari intre Universitatea din Viena si Centrul de Documentare a Islamului Politic, un organism infiintat in 2020 de coalitia conservatorilor cu Verzii.

Verzii s-au distantat insa de aceasta initiativa.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: