Harta care arata cat de APROAPE suntem de un conflict armat RUSIA-SUA in Siria

externe

Riscurile unui incident in spatiul aerian al Siriei intre avioanele Rusiei si cele ale SUA sunt extrem de crescute, dupa cum arata o harta radar data publicitatii de postul american CBS.

In recentele incursiuni de bombardament asupra unor pozitii detinute inclusiv de rebeli sustinuti de CIA, avioanele Rusiei s-au aflat foarte aproape de cele ale Statelor Unite. Distanta a fost de numai 30 de kilometri la un moment dat, astfel incat pilotii americani au putut observa pe ecranele aparatelor avioanele rusilor.

Iata harta radar care arata cat de putin lipseste ca fortele aeriene ale celor doua super-puteri sa intre in coliziune. Avioanele verzi apartin SUA, iar cele galbene sunt ale Rusiei.

avioane

Expertii militari considera ca sunt riscuri foarte mari care fortele coalitiei conduse de SUA si cele ale Rusiei sa se ciocneasca, atata timp cat deruleaza iperatiuni in acelasi spatiu aerian.

„Statele Unite si aliatii vor ignora solicitarile rusilor de a elibera spatiul aerian in aceeasi masura in care rusii au ignorat cererile SUA privindu-l pe Assad”, a declarat Ian Bremmer, presedinteal Eurrasia Group, pentru Business Insider.

Rusia a notificat SUA cu foarte putin timp inainte de a da startul atacurilor aeriene asupra unor grupuri de rebeli care lupta cu regimul lui Assad. Associated Press a notat, zilele trecute, ca „forte aeriene ale multor state sunt implicate in atacuri, cu interese divergente, uneori fara nicio coordonare intre ele, astfel incat roscurile unui potential conflict neintentionat sunt foarte mari”.

Deasupra Siriei desfasoara operatiuni in acest moment avioane ale Turciei, Australiei, Frantei si Statelor Unite, iar rusii nu isi coordoneaza actiunile cu aceste zboruri, mentioneaza agentia. Discutii in acest sens intre SUA si Rusia au inceput, insa inca nu s-a conctetizat nimic.

Iata cum arata in acest moment harta zonelor controlate de gruparile din Siria si unde au loc atacurile SUA si ale Rusiei.

avioane3

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: