Harta unei noi victorii chiar langa granita Rusiei: Ucrainenii au spart incercuirea la Sumi – Video

analize

Armata ucraineana a reusit sa sparga incercuirea orasului Sumi, chiar din apropierea granitei cu Rusia, pe care armata rusa il blocase de la inceputul invaziei. Fortele ucrainene i-au alungat pe rusi de la sud de oras si au pus din nou stapanire pe drumul care leaga Sumi de orasul Poltava.

Victorie e cu atat mai importanta cu cat rusii aproape taiasera orice legatura a acestui oras extrem de important cu restul Ucrainei inca de acum 5 saptamani, cand incepuse invazia.

De asemenea, tinutul Sumi, de care apartine orasul cu acelasi nume, este de o importanta strategica extrema. Acesta nu doar ca e coltul din nord-estul Ucrainei care e lipit din punct de vedere geografic de Rusia, dar o cadere totala a acestuia ar insemna ca trupele ruse ar avea calea deschisa larg catre Kiev din acea directie, fara a se teme ca au forte adverse in coasta.

Succesul de la Sumi a fost obtinut de puternicele forte armate ucrainene masate in oras dinainte de invazie, dar si cu ajutorul fortelor de partizani din teritoriile ocupate din jurul orasului.

Citeste si: Iata-i pe partizanii ucraineni! Rusii sunt macinati incet din spatele liniilor. Succese majore in zonele Herson si Sumi

Daca fortele ucrainene obtin si mai multe succese si largesc ‚‚punga’’ din jurul orasului Sumi si recupereaza cea mai mare parte a regiunii, fortele ruse vor avea o mare problema cu toate operatiunea din nord-estul Ucrainei, care va fi sparta in mai multe fronturi.

In ultimele zile armata ucraineana a avut o serie de contraofensive de succes in zona capitalei Kiev, la Sumi, precum si in apropiere de importantele orase Mikolaev si Harkiv.

Rusii, desi operatiunea lor merge prost, avanseaza incet in orasul complet incercuit Mariupol, dar cu pierderi imense in razboiul urban, precum si in zonele neocupate din Donetk si Luhansk, unde au anuntat ca isi vor concentra acum eforturile.

Mai mult despre: ,

Comentarii: