„Hartuire gigantica impotriva PSD”. Codrin Stefanescu muta circul in fata DNA, anunta ca asmute Sectia speciala impotriva procurorilor DNA

politica

Secretarul general al PSD Codrin Stefanescu si trezorierul Mircea Draghici au fost la sediul DNA pentru a depune documente in dosarul ce vizeaza finantarile din partid, la intrare Stefanescu declarand ca ancheta procurorilor e abuziva.

„Ne-au cerut niste documente si depun un raspuns. Ma duc personal sa inregistrez raspunsul partidului cu documente. Le atrag atentia ca, potrivit articolului 25, alin. 3 din legea 334/2006 care spune ca eficienta si oportunitatea cheltuielilor a unui partid politic se hotarasc de catre organele de conducere ale acelui partid, potrivit statutului si dispozitiilor legale.

Orice relatie din interiorul unui partid politic cu privire la oportunitatea si evidenta cheltuielilor sau orice explicatie cu privire la acestea intra in conflict atat cu legea cat si cu principiile democratiei.

Ceea ce face DNA cu noi astazi este pur si simplu o hartuire gigantica impotriva a celui mai mare partid politic din Romania si a celui mai mare partid socialist din Europa. Ei ne-au cerut la Inalta Curte sa li se aprobe o verificare integrala a partidului, cu tot, incepand de la cotizatia cu un leu sau de ce nu platesc unii cotizatie, dintre seniori, pana la emiterea de carnete, de ce facem 350.000 de carnete in loc sa facem 100.000 de carnete, ceea ce este unic, nu in Europa, in lume. Asa ceva nu s-a mai cerut. DNA a solicitat si din pacate a si obtinut emiterea unui mandat de supraveghere pentru toate tranzactiile financiare ale PSD”, a declarat Codrin Stefanescu pentru Mediafax, inainte de a ajunge la sediul DNA.

Codrin Stefanescu a precizat ca ceea ce face DNA „este o hartuire si o vanatoare fara precedent”. „Se vede cu ochiul liber. E abuziva ancheta asta, felul in care se baga in viata partidului. Vrem sa fim tara democratica avem partide politice. Eu nu as vrea sa se intample lucrul acesta niciunui partid. Este ilegal, abuziv, pe langa Constitutie. Sigur ca da. Toate sunt cu documente justificiative, dar oportunitarea cheltuielilor o decide partidului. Asta nu e treaba lor”, a spus Stefanescu, in fata sediului DNA.

Intrebat daca este adevarat ca si-a cumparat o vila in Pipera cu banii din subventiile acordate PSD, Mircea Draghici a spus ca: „Sunt niste minciuni absolut incredibile. Toate raspunsurile sunt acolo. Sunt niste grozavenii inimaginabile”.

La iesirea de la DNA, Stefanescu a mai spus ca PSD ia in calcul sa sesizeze Sectia de investigare a infractiunilor din justitie impotriva procurorilor care se ocupa de dosarul lui Mircea Draghici.

Trezorierul PSD, Mircea Draghici, a fost pus sub urmarire penala, in 2 aprilie, de procurorii DNA pentru ca si-ar fi insusit 380.000 de euro din subventiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Mircea Draghici este acuzat ca si-ar fi insusit banii de subventii pentru partid prin incheierea unui contract de inchiriere a unui imobil, precizeaza sursa citata.

DNA mai arata ca acest contract avea „un caracter simulat” pentru a-i permite lui Draghici sa foloseasca banii din subventii in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata partiala in proportie de peste 2/3 a unui imobil.

Mai mult despre: ,


Comentarii: