„Hastagistilor, gata cu principiile care va scoteau in strada?”. Olguta se rafuieste din nou cu sutele de mii de protestatari care au daramat Regimul Dragnea

politica

Lia Olguta Vasilescu are un nou mesaj agresiv la adresa sutelor de mii de romani care au iesit pe strazi sa apere statul de drept in regimul Dragnea. Ea sustine ca ministrul de Finante ar fi influentat justitia si a asmutit procurorii impotriva primarilor PSD.

„Ce a ajuns si Justitia in tara asta! Sa se laude toti prajitii ca trimit procurorii sa faca cercetari la ordin! Daca zicea un PSD-ist asta ce faceati, hastagistilor? Daca macar indraznea sa se gandeasca la asa ceva un PSD-ist… Gata cu principiile care va scoateau in strada?”, a scris Olguta Vasilescu pe Facebook.

Iata declaratia lui Florin Citu care o determina pe Olguta Vasilescu sa sustina ca Justitia este influentata politic. „Ati vazut ca am zis de Fondul Suveran de Investitii si DNA a intrat pe fir”, a declarat ministrul Finantelor in cadrul audierilor de luni din Parlament.

Citeste si: Mesaj disperat din sudul rosu al Romaniei. Iata cum arata Marele Jaf pus in practica de PSD

Seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, a declarat, joi, ca Executivul Orban a constatat nereguli in cazul a 17 plati facute prin Fondul de Dezvoltare si Investitii, in suma de 54 de milioane de lei.

„Inca de la preluarea guvernarii in 4 noiembrie, de catre PNL, (…) atat prim-ministrul Ludovic Orban, cat si noi ceilalti membri ai Cabinetului am avertizat public de nenumarate ori asupra neregulilor flagrante inregistrate la Fondul de Dezvoltare si Investitii, o schema de scamatorii contabile inventate de cuplul Dragnea-Valcov pentru a reusi sa faca plati catre anumite primarii, evitand raportarea lor in cadrul deficitului bugetar si fara a da o sursa bugetara sigura alocata. A fost un mecanism care contrazicea atat legislatia in domeniu, cat si principiile de buna guvernare a unei astfel de institutii si a unui astfel de program. Iata ca avertismentele noastre s-au confirmat la nivel suspiciunilor constatate de procurori si, in acest moment, din cate am inteles, se desfasoara anchete la nivelul a 17 primarii”, a sustinut Danca, dupa sedinta de Guvern.

El a precizat ca este vorba despre 17 plati pentru decontarea unor lucrari.

„A fost un numar de 17 plati in cadrul a 17 contracte semnate, in cadrul acestora s-au facut plati pentru decontarea unor lucrari, s-au facut plati in avans. La momentul preluarii Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza de catre actualul Guvern, decizia prim-ministrului Ludovic Orban a fost sa nu se mai semneze nicio plata in cadrul Fondului de Dezvoltare si Investitii si contractele semnate sa fie oprite la nivelul sumelor deja avansate in cadrul programului. Aceasta a fost decizia politica, ea s-a materializat ulterior in ordonanta de modificare a prevederilor OUG 114, OUG 1/2020 si proiectele respective au fost transferate la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, unde sunt in acest moment predate si, asa cum ne-a anuntat domnul ministru Ion Stefan, riguros controlate”, a explicat Ionel Danca, citat de Agerpres.

Intrebat daca Guvernul a sesizat organele penale urmare a neregulilor constatate, Danca a precizat: „Nu as putea sa va ofer aceasta informatie, avand in vedere ca este o ancheta in curs de desfasurare”.

Ion Ghizdeanu, fost presedinte al Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, a fost pus sub acuzare joi de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual in forma continuata, intr-un dosar legat de alocare de fonduri pentru mai multe primarii din tara.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, procurorii au luat fata de Ion Ghizdeanu masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Procurorii sustin ca Ion Ghizdeanu, care in calitate de presedinte al Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza a gestionat Fondul de Dezvoltare si Investitii, a falsificat mai multe procese-verbale de evaluare, prin care a aprobat in mod arbitrar peste 1.000 de proiecte.

„In perioada 17.09.2019 – 24.10.2019, inculpatul, in calitate de presedinte al Comisiei Nationale de Stategie si Prognoza, a falsificat cu ocazia intocmirii mai multor procese-verbale, in care s-a mentionat in mod mincinos ca membrii Comisiei de analiza si evaluare a proiectelor s-au intrunit, au analizat si au propus spre aprobare 1.080 de proiecte, in realitate membrii comisiei nu s-au intrunit niciodata si nu au facut nicio apreciere proprie, lista cu proiectele propuse spre aprobare fiind stabilita arbitrar de inculpat”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

Anchetatorii au efectuat joi perchezitii la mai multe primarii, avand suspiciuni cu privire la sumele alocate autoritatilor locale prin Fondul de Dezvoltare si Investitii.

Mai mult despre:

Comentarii: