Hateg: un barbat si-a fortat familia sa traiasca fara medicamente, fara scoala si pe principii biblice

news

Un barbat din Hateg, in varsta de 34 de ani, este anchetat pentru impiedicarea accesului la invatamantul general obligatoriu, rele tratamente aplicate minorului si lipsire de libertate in mod ilegal, dupa ce si-a fortat familia sa se izoleze de societate si si a impus un regim strict bazat pe invataturi biblice, potrivit BZB.

Barbatul care, potrivit sotiei sale, a devenit membru al unui cult religios si si-a schimbat radical comportamentul, si-a retras copilul de noua ani de la scoala si le-a interzis utilizarea medicamentelor si interactiunea sociala. Familia nu are nicio sursa de venit si traieste din alocatia minorilor si din donatii de alimente si bani din partea persoanelor milostive.

Situatia a fost descoperita in luna februarie, in urma unei perchezitii la domiciliul familiei.

„Cei patru locuiesc intr-o singura camera a apartamentului cu doua camere, in care se afla doua paturi si o canapea, paturile fiind improvizate cu cartoane. Sotul sau spunea ca le pune in scopul de a nu ii ajunge curentul, iar pe timp rece, camera o incalzeau cu un radiator electric, celalalt dormitor fiind folosit ca depozit pentru alimente. Pe toate geamurile apartamentului exista lipit un autocolant mat care impiedica vederea in exterior. Apartamentul nu are apa calda, iar cand faceau baie, incalzeau apa pe aragaz. De cinci ani, suspecta precizeaza faptul ca traiesc in conditii de trai grele, dar ea se afla in imposibilitatea de a-si exprima vointa prin aceea ca sotul sau ii spune ca femeia trebuie sa fie supusa”, a explicat femeia, potrivit anchetatorilor.

Sotia si cei doi copii au fost plasati intr-un centru maternal.

In cadrul audierii sale, barbatul a sustinut ca modul lor de trai este unul normal, bazat pe principii biblice si familiale traditionale. El a explicat ca a fost intr-un cult religios, dar a renuntat sa frecventeze adunarile religioase din cauza coruptiei atat religioase, cat si politice.

Dupa ce a fost internat in spital in 2011, cu hepatita, barbatul a decis sa renunte la tratament si medicamente, considerand ca totul este in mana lui Dumnezeu si doar El il poate ajuta sa se vindece.

Din 2015, barbatul a rupt legatura cu toate persoanele din jurul sau si a vrut ca familia sa sa fie influentata intr-un mod „biblic”.

Fiul a fost inscris la o scoala din Hateg in iunie 2021, dar barbatul a declarat ca a decis sa il retraga in august, din cauza principiilor biblice care nu sunt respectate de sistemul de invatamant.

Judecatoria Hateg a respins cererea Parchetului de a efectua o expertiza psihiatrica in cazul barbatului, dar ancheta penala este in desfasurare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: