externe

„Hegemonia Occidentului se apropie de sfarsit, o noua ordine mondiala prinde contur”, sustine Orban. Ce misiuni au primit ambasadorii Ungariei in strainatate

Hegemonia Occidentului a luat sfarsit, iar formarea unei noi ordini mondiale este in curs de desfasurare, a declarat premierul ungar Viktor Orban in timpul unei reuniuni anuale a ambasadorilor ungari la Ministerul de Externe de la Budapesta, relateaza Tass.

Potrivit purtatorului de cuvant al lui Orban, Bertalan Havasi, seful guvernului ungar a remarcat ca „hegemonia Occidentului a ajuns la sfarsit si nimeni nu mai contesta acest lucru”. „O noua ordine mondiala se naste si situatia trebuie evaluata si analizata in mod constant”, a avertizat el ambasadorii ungari care reprezinta tara in natiunile din intreaga lume.

Potrivit secretarului de presa, premierul a remarcat incercarile mai multor forte politice de a diviza economia globala „in blocuri geopolitice” si de a exercita presiuni asupra acelor tari care au o pozitie suverana in aceasta privinta, printre care si Ungaria.

„Exista foarte putin spatiu de manevra in cadrul unui bloc, asa ca este in interesul Ungariei sa ramana membra a Uniunii Europene si a NATO [in acelasi timp] fara a face parte dintr-un bloc. Din acest motiv, vom cauta sa ne consolidam aliantele cu alte tari suverane”, a declarat Orban, citat de Havasi.

Potrivit agentiei de stiri MTI, in cadrul reuniunii, premierul ungar a mai spus ca sarcina ambasadorilor este de a demonstra intregii lumi realizarile Ungariei pe baza faptelor economice, in loc sa atraga atentia asupra unor potentiale diferente de opinie politice cu alte tari.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Unii deputati germani ar vrea ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

5 minute ago

O racheta ucraineana ar fi lovit un bloc din orasul rus Belgorod. Cel putin sapte persoane au fost ucise

Potrivit potrivit canalului rusesc de Telegram „Mash”, preluat de Reuters, cel putin sapte persoane au…

14 minute ago

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

2 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

3 ore ago

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Numarul cazurilor de tuse convulsiva este intr-o crestere accelerata. Vorbim de o boala care omoara”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru, afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare…

4 ore ago

Hackerii au atacat platforma Europol si au furat date secrete: „Vand astazi intregul set de date Europol”

Hackerii au reusit sa sparga o platforma securizata a autoritatii europene de politie Europol. Pe…

2 ore ago