Hellvig, investit sef al SRI de Iohannis. El promite mai multa transparenta

news

Eduard Hellvig a fost investit, marti, oficial, director al SRI de catre presedintele Iohannis.

„Presedintele Romaniei, a participat la ceremonia de investire in functie a celui de-al cincilea director al SRI, ca urmare a numirii domnului Eduard Raul Hellvig, de catre Parlamentul Romaniei, in aceasta functie. Cu acest prilej, directorul interimar al Serviciului si prim-adjunct al directorului institutiei, domnul gl.lt. Florian Coldea, a predat noului director prerogativele conducerii SRI.

In cadrul evenimentului au fost evocate principalele repere care au marcat pana in prezent activitatea Serviciului Roman de Informatii si a fost reiterata hotararea actualei conduceri de a continua parcursul profesionist si echidistant al institutiei.

Seful statului a transmis conducerii Serviciului un mesaj in care a subliniat rolul important al SRI in lupta impotriva riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii nationale, precum coruptia, amenintarile teroriste, riscurile cibernetice etc., mai ales in actualul context international complicat pe care il parcurgem.

La randul sau, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, si-a definit ca prioritate a mandatului consolidarea performantei institutiei, dobandita in urma unui amplu proces de reforma conceput si implementat de predecesorul domniei sale la conducerea institutiei, domnul George Cristian Maior. Directorul SRI a afirmat cu acest prilej ca va acorda o atentie deosebita capitolului comunicare si transparenta”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul SRI.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: