Hellvig, la bilantul SRI. Ce AMENINTA acum Romania

news

Romania ramane unul dintre putinele state care nu au fost afectate direct de flagelul terorismului, a declarat, marti, directorul SRI, Eduard Hellvig, precizand, pe de alta parte ca tara noastra prezinta un interes tot mai ridicat din partea „entitatilor cibernetice ostile”.

„Am acordat o atentie deosebita sustinerii unui mix adecvat de masuri de prevenire si contracarare, care sa permita mentinerea nivelului de albastru precaut. Inclusiv ca urmare a eforturilor SRI, Romania ramane una din putinele tari care nu au fost afectate direct de acest flagel”, a declarat, marti, directorul serviciului, Eduard Hellvig, citat de Mediafax.

La sedinta au participat presedintele Klaus Iohannis, vicepremierul Gabriel Oprea si membri ai Comisiei de control a activitatii SRI.

Pe de alta parte, Hellvig a precizat ca Romania prezinta „interes tot mai ridicat pentru entitati cibernetice ostile, preocupate sa obtina acces la sisteme informatice de interes national sau sa extraga informatii”.

La aniversarea a 25 de ani de existenta ai SRI, Hellvig a subliniat ca „au mai existat greseli”, dar ele nu au fost de natura sa afecteze securitatea nationala.

Referitor la criza din Ucraina, directorul SRI a precizat ca a anticipat corect si a informat decidentiiprivind evolutiile de risc in plan regional, „fapt care a contribuit la fundamentarea unor decizii strategice importante in domeniul securitatii nationale”.

Totodata, Eduard Hellvig a afirmat ca SRI a acordat, anul trecut, o atentie sporita contraspionajului, care a crescut ca intensitate, „dar ramane la nivel redus al impactului”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: