Herjeu (PSD) a scapat Antena 3 de o amenda consistenta pentru „terorism mediatic”. Postul lui Gadea va plati o suma infima

politica

CNA a decis, joi, sa amendeze Antena 3 doar cu 7.500 de lei pentru emisiunile in care a fost linsat Nicusor Dan. Amenda a fost propusa de Radu Herjeu, in conditiile in care Dorina Rusu a propus o amenda de 200.000 de lei.

Dorina Rusu a catalogat emisiunile lui Gadea cu Dana Budeanu, Oana Lovin, Codruta Cerva si alte personaje de acelasi calibru drept „terorism mediatic”.

„Mie mi se pare ca tot ce s-a intamplat in emisiunile discutate astazi au fost in sensul denigrarii unui candidat. E o campanie coordonata intre cele doua posturi (n.r. Antena 3 si Romania TV) si mi se pare ca emisiunile sunt coordonate la nivel politic.

Cred ca toate povestile astea au un scenariu clar si am fost mintiti si pe banii nostri. Am fost mintiti zi de zi pe banii nostri, ai bucurestenilor! Mie mi se pare ca ce s-a intamplat in perioada asta este o lovitura la adresa meseriei de jurnalist. Pot sa-l numesc chiar terorism mediatic! Nu este jurnalism in adevaratul sens al cuvantului”, a spus Dorina Rusu, citata de Pagina de Media.

Ea a propus amenda maxima pentru postul postul Intact – 200.000 de lei, dar articolele invocate din Lege si Cod nu au permis decat 100.000 de lei. Amenda Dorinei a fost insa votata doar de Cristina Pocora si nu a trecut.

In schimb, amenda lui Radu Herjeu de 15.000 de lei a trecut. Sanctiunea a fost votata de Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Gabriel Tufeanu, Orsolya Borsos si Alexandru Kocsis.

Herjeu a ajuns in CNA cu sustinerea majoritatii PSD din Parlament.

Mai mult despre:

Comentarii: