Hezbollah: „Europa este arsa de ACELASI foc aprins in Siria”. ISIS a revendicat atacurile

externe

Reactionand la atacurile teroriste din Bruxelles, gruparea siita islamica din liban Hezbollah a afirmat ca Europa este arsa de acelasi foc pe care anumite regimuri l-au aprins in Siria si Orientul Mijlociu.

Cel putin 28 de persoane au murit intr-un dublu atac terorist petrecut marti dimineata in capitala Belgiei. Doua explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem, unde au murit 11 oameni. O a treia deflagratie s-a produs la metrou, in statia Maelbeek, unde alte 15 persoane au decedat.

Reteaua extremista sunnita Statul Islamic (SI) a revendicat atentatele de marti de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agentia Amaq News si citat de rt.com. Serviciile de informatii din Belgia au stiut de luni ca urmeaza sa aiba loc un atac la Bruxelles.

Anterior, sustinatori ai Statului Islamic au salutat, pe retelele sociale, atentatele de la Bruxelles. „Statul va va obliga sa va reevaluati calea de o mie de ori inainte sa aveti curajul de a ucide din nou musulmani si sa stiti ca musulmanii au acum un stat care sa ii apere“, a scris un sustinator al gruparii pe Twitter. Serviciile secrete belgiene au primit luni informatii potrivit carora se pregateste un atac la Bruxelles, fara a sti insa data si locul acestuia, potrivit unei surse din cadrul politiei, citate de BFMTV.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: