politica

Hilton ii cere lui Dragnea dovezi sau scuze publice pentru asasinii de la Athenee Palace. Altfel va fi dat in judecata la Londra

Nicio publicitate nu e negativa si Athenee Palace s-a bucurat din plin de recenziile care au curs dupa ce Liviu Dragnea a povestit cum hotelul a fost locul unde s-a desfasurat povestea sa cu asasini cu priviri patrunzatoare si gesturi amenintatoare.

Insa dincolo de glume, un business e un business. Iar conducerea lantului hotelier Hilton nu pare ca s-a amuzat foarte tare cand al treilea om in ierarhia de stat a Romaniei le-a tarat numele in scenariul sau. Astfel, se pare ca a fost angajata o firma de avocatura din Londra, potrivit unor surse citate de Realitatea Tv.

Acum, Dragnea ar avea 3 optiuni: avocatii vor ca el sa prezinte dovezi pentru acuzatiile facute. Daca nu poate face asta, atunci ii cer sa prezinte public scuze. Si daca niciuna dintre caile amiabile prezentate nu e acceptata de seful PSD, atunci acesta va fi dat in judecata, la Londra.

Motivul pentru care a fost aleasa Marea Britanie pentru acest eventual proces este explicat de jurnalistul Marius Comper – legislatia britanica in ce priveste defaimarea.

„Conform legii de aici, cand cineva te da in judecata pentru ca ai facut o declaratie defaimatoare, trebuie sa demonstrezi tu in instanta ca ai spus ceva adevarat, lucru care aduce costuri legale foarte mari si o probabilitate sporita de a pierde procesul. Din acest motiv, companii si oameni bogati din intreaga lume lanseaza procese de defaimare in instantele englezesti, chiar si cand actul defaimator nu a avut loc in Anglia.

Toata lumea care lucreaza in presa in Anglia stie acest lucru, motiv pentru care o sa vedeti titluri foarte retinute in toata media britanica. Daca maine apare o inregistrare cu Theresa May lovind un alegator, stirea care ar fi publicata in presa britanica va fi formulata asa: ‘o inregistrare pare sa arate o femeie care seamana cu Theresa May lovind un alegator’ sau ‘Theresa May este acuzata ca a lovit un alegator’, explica acesta.

El spune si ca procesul poate avea loc fara probleme in Anglia pentru ca lantul hotelier activeaza si in aceasta tara, fapt suficient pentru a cadea sub jurisdictia acestei legi.

„Dat fiind ca acuzatia lui Dragnea a fost reprodusa in toata presa internationala, nu va fi greu grupului hotelier sa sustina ca reputatia sa a fost afectata in toata lumea, nu doar in Romania”, mai spune Comper.

Asasinii lui Dragnea

Dragnea a povestit marti seara la Antena3 ca in aprilie anul trecut patru asasini cazati la Athenee Palace au vrut sa il omoare: „Am avut anul trecut o tentativa, in aprilie. Nu vreau sa povestesc, pentru ca nu este cazul. Au venit patru straini in Romania, cazati la Athenee Palace, ma rog am scapat. Dar asta nu inseamna ca o sa imi iau paza. Au ajuns la mine”.

Miercuri, la aceeasi televiziune, el a venit cu noi detalii, care au incurcat si mai tare firul narativ.

„Vedeam in spatiul public ca sunt filat, ca sunt urmarit, de fiecare data aveam o masina in spate. Cu timpul am inceput sa observ indivizi care ma priveau cu insistenta.  In prima parte a lunii aprilie, acesti indivizi au devenit din ce in ce mai ostentativi. Cand ma uitam la ei, faceau gesturi diverse care aratau ca voi fi ucis. M-am indoit de vreun scenariu, pentru ca erau mereu persoane diferite. In cateva randuri i-am atras atentia si prietenei mele, Irina. Mi-a confirmat si ea ca este urmarita.

Intr-o seara, in aprilie, lucrurile au mers mai departe. Eram intr-un spatiu public, am simtit din nou aceeasi prezenta, 4 indivizi imbracati in haine de culoare inchisa. Eram intr-un restaurant. S-au oprit la cativa metri fata de mine. Unul din ei a facut un gest, a trecut degetul prin dreptul gatului, celalalt vorbea la telefon. Apoi au plecat.

La cateva seri dupa, eram in masina, in zona 13 Septembrie. A aparut o masina in fata, alta in spate, am reusit sa ii pierd. Au fost doua intamplari care mi-au confirmat ca au intentii serioase. M-am gandit atunci daca sa vorbesc cu institutii ale statului. Am tinut sub tacere pana ieri. Am vorbit pentru ca nu imi e teama, nici de moarte, nici de altceva”, a mai spus Dragnea.

Urmareste-ne si pe:
Speranta Erhan

Recent Posts

Trei europeni au fost arestati in Iran la o „adunare satanista”. Toti cei 260 de oameni prezenti la petrecere au fost arestati

Fortele de securitate iraniene au arestat peste 260 de persoane, inclusiv trei cetateni europeni, la…

2 ore ago

Ciolos: „Daca chiar aveti curaj, haideti sa ne vedem la o dezbatere cu capii de lista la alegerile europarlamentare”

Europarlamentarul Dacian Ciolos afirma ca partidele, cu exceptia REPER, ''isi ascund'' candidatii la alegerile pentru…

2 ore ago

Un ucrainean care incerca sa fuga in Romania a fost impuscat in cap la granita. Ce pedeapsa risca granicerul

In Transcarpatia, un politist de frontiera a impuscat mortal un civil care incerca sa treaca…

4 ore ago

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

8 ore ago