externe

Hollywood-ul condamna „actele teroriste barbare” ale Hamas contra Israelului

Sute de celebritati de la Hollywood au semnat joi o scrisoare deschisa pentru a condamna „actele teroriste barbare” comise de Hamas, care au ucis peste o mie de israelieni intr-un atac fara precedent, weekendul trecut, transmite vineri AFP, preluata de Agerpres.

Actrita Gal Gadot de origine israeliana, cunoscuta din filmele „Wonder Woman”, este unul dintre cei peste 700 de semnatari ai acestei scrisori, printre care se numara vedetele Jamie Lee Curtis, Chris Pine, Michael Douglas si Jerry Seinfeld.

„Cosmarul israelienilor a devenit realitate cand teroristii Hamas s-au infiltrat in orasele si satele israeliene”, se arata in scrisoarea publicata de asociatia Creative Community For Peace.

„Hamas a ucis si a luat ostatici barbati, femei si copii nevinovati. Au rapit si ucis bebelusi si batrani”, continua scrisoarea.

„Este terorism. Este rau. Nu exista nicio justificare sau rationament pentru actiunile Hamas. Acestea sunt acte teroriste barbare care trebuie denuntate de toti”, se arata in text.

Israelul a fost luat prin surprindere de atacul sangeros lansat la 7 octombrie de luptatorii din miscarea islamista palestiniana Hamas, care au rapit in jur de 150 de persoane.

In Israel, peste 1.200 de oameni au fost ucise in acest atac, cel mai mortal de la crearea statului israelian, in urma cu 75 de ani.

Ca raspuns, armata israeliana a efectuat bombardamente aeriene in Fasia Gaza, soldate cu peste 1.400 de morti, potrivit autoritatilor locale.

Scrisoarea face apel la vedetele din industria divertismentului sa sprijine Israelul si „sa faca tot ce pot pentru a indemna organizatia terorista sa elibereze ostaticii nevinovati”.

Multe vedete au reactionat in mod independent pe retelele de socializare pentru a denunta atacul Hamas.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

3 ore ago

Inca o mazilire la Moscova, Putin l-a dat afara si pe ministrul adjunct al Apararii. Acesta este cel mai apropiat colaborator al fostului ministru, Serghei Soigu

Presedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul adjunct al Apararii, Iuri Sadovenko. Acesta a…

O oră ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

4 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

7 ore ago