Hora cu cadre medicale la Craiova pe „M-a facut mama oltean”. Motivul unei astfel de manifestari in curtea spitalului

news

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infectioase Craiova au dansat, joi, intr-o hora „M-a facut mama oltean”. Medicii au explicat ca au tinut sa se bucure astfel pentru ca au reusit sa salveze viata primului pacient cu Covid-19 internat aici.

Barbatul din Caracal a fost internat in spital in data de 6 martie, iar in aceasta perioada a fost pe punctul de a muri de trei ori. Joi, el a fost declarat vindecat si externat.

Potrivit reprezentantilor Spitalului de Boli Infectioase Craiova, barbatul este primul pacient cu COVID -19 internat in Spitalul de Boli Infectioase Craiova. Acesta a fost de mai multe ori in Terapie Intensiva, dupa ce starea lui de sanatate s-a agravat. El are familia in strainatate, asa ca medicii si asistentele care l-au tratat s-au ingrijit ca acesta sa aiba tot ce-i trebuie: de la obiecte de imbracaminte si de igiena personala, la apa si mancare.

Joi, dupa mai bine de o luna de zile de stat in spital, barbatul a fost declarat vindecat.

De bucurie ca a reusit sa-i salveze viata, personalul medical care era de serviciu a iesit in curtea spitalului, imbracat cu echipamente de protectie, si a jucat o hora pe melodia „M-a facut mama oltean”.

Pacientul, care se afla la geamul salonului unde era internat, a fost aplaudat de cadrele medicale care i-au si dat vestea ca va pleca acasa.

„A fost un moment de bucurie si un moment de satisfactie. Au reusit sa vindece un bolnav cu comorbiditati, un bolnav pe care in repetate randuri am crezut ca-l pierdem. Astazi, el este negativ si va parasi spitalul. A fost un semn de multumire pentru pacientul care a rezistat alaturi de noi in toata aceasta lupta”, a declarat, pentru Mediafax, Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Craiova.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: