Horia Georgescu, ARESTAT pentru 30 de zile

news

Horia Georgescu, a fost arestat preventiv, au decis miercuri dimineata magistratii de la Curtea Suprema. Fostul sef al ANI a fost reincarcerat in Arestul Politiei Capitalei.

Seful ANI, Horia Georgescu, este acuzat de procurorii DNA de savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, fapte comise in calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, prejudiciul in dosar ridicandu-se la 75 milioane euro.

El a fost retinut luni de DNA, pentru 24 de ore, iar marti a anuntat ca a demisionat de la sefia ANI.

Potrivit DNA, in ianuarie 2015, Guvernul Romaniei — Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a sesizat Directia Nationala Anticoruptie cu privire la faptul ca, in perioada 2008 — 2009, rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despagubiri conform Legii 247/ 2005 nu au respectat cerintele Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor.

„Concret, in perioada respectiva, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, din care facea parte si inculpatul Georgescu Horia, a aprobat rapoartele de evaluare, intocmite de expertii evaluatori, corespunzatoare unui numar de 3 dosare, cu nerespectarea Standardelor Internationale de Evaluare, a dispozitiilor Legii nr. 247/ 2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, in care imobilele pentru care se solicitau despagubiri fusesera supraevaluate. Valoarea totala la care au fost evaluate imobilele supuse despagubirii s-a ridicat, conform expertilor evaluatori, la suma de 129.709.168 euro, (467.448.907 lei)”, arata DNA.

Procurorii au constatat ca din analiza rapoartelor de evaluare in cazul celor trei dosare a rezultat ca evaluatorii desemnati nu au purtat o corespondenta cu bancile, notarii publici, birourile de carte funciara, agentiile imobiliare etc privind tranzactiile deja efectuate/ certe cu proprietati imobiliare similare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: