Hotarare luata pe furis de Guvern. Spor de 15% pentru „conditii vatamatoare” acordat functionarilor de Ministerul Finantelor

politica

Guvernul a decis sa acorde un spor de 15% angajatilor Ministerului de Finante, pentru „conditii vatamatoare”. Prevederea a fost adoptata pe furis, in conditiile in care guvernantii anuntasera ca vor taia aceste sporuri.

Acciza pe bauturi racoritoare, acciza majorata la tigari, scaderea numarului de secretari de stat, impozitarea pensiilor speciale cu 30 – 50%, taierea sporului de conditii vatamtoare pentru multi dinte angajatii la stat erau dintre masurile prevazute intr-o ordonanta de urgenta care nu a mai fost adoptata de Guvern din cauza presiunilor bugetarilor.

La nici o saptamana dupa aceste discutii, in Monitorul oficial apare o ordonanta de urgenta care acorda beneficii angajatilor Ministerului de la Finante, exact acel spor pe care Guvernul incerca sa il taie – de 15% pentru conditii vatamatoare- dar de la alte categorii de bugetari.

Conform Hotnews, masura a fost strecurata intr-o ordonanta privind reforma in domeniul sanatatii. Incepand cu luna urmatoare, angajatii de la Finante se vor bucura de 15 % in plus la salariu pentru ca, potrivit actului normativ, era imperativ sa fie diminuate diferentele de salariu intre personalul de la Ministerul Finantelor Publice si alti angajati la stat cu atributii similare.

Mai mult despre:

Comentarii: