Hotelul de Gheata de la Balea Lac se deschide in 20 decembrie. Acesta va fi construit din baloane cu gheata

news

Potrivit lui Arnold Klingeis, unul dintre fondatorii proiectului, constructia Hotelului de Gheata de la Balea Lac va incepe saptamana viitoare, dupa minivacanta de 1 Decembrie. Tema aleasa pentru acest an este ”Arta si gheata iar fiecare camera din viitorul va purta numele unui cunoscut artist contemporan si decorul interior va fi inspirat din arta moderna. Constructorii promit si un aspect exterior schimbat in acest an pentru hotelul de gheata de la Balea Lac. Administratorii au anuntat ca planul pentru noul hotel, aflat in anul 17 al existentei sale, este gata si include hotelul, biserica de gheata si un winter parc pentru activitati de iarna.

Deoarece iernile sunt tot mai blande, de anul acesta se schimba tehnologia de constructie a hotelului. Metoda clasica de pana acum, cu caramizi de gheata taiate cu drujba din gheata lacului Balea, cu zapada amestecata cu apa pe post de mortar, va fi inlocuita cu o tehnica mai eficienta, folosita si la alte hoteluri de gheata din lume, a spus fondatorul hotelului de gheata de la Balea Lac, Arnold Klingeis. „Am facut investitii considerabile in achizitionarea unor baloane, unor baloane speciale cu care se construiesc iglu-uri si in Alpi, si in Canada, si in Tarile de Nord. Aceste baloane sunt dintr-un material special, foarte rezistent, care, cu presiune, se umple cu aer si sunt incarcate cu un tun de zapada, ceea ce inseamna ca un iglu poate fi construit foarte simplu intr-o singura noapte. Un balon are 8 metri diametru. Acolo vor fi integrate restaurantul si receptia si galerie de arta, dar sunt si baloanele mai mici, camere de hotel, cu un diametru de 3,5 metri”, a explicat Arnold Klingeis.

Hotelul de Gheata a fost promovat, recent, intr-un top mondial al locurilor si experientelor de iarna unde se pot trai cele mai memorabile aventuri. Jurnalistii britanici de la The Standard au considerat ca acesta reprezinta „piesa de rezistenta a unui pachet ce cuprinde un tur ale celor mai pitoresti orase medievale ale Romaniei, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sanii trase de caini husky in Muntii Harghitei, vizitarea capitalei Romaniei”, se arata intr-un comunicat de presa al hotelului preluat de Agerpres. Se estimeaza ca hotelul de gheata va fi deschis din data de 20 decembrie. Pretul pentru o noapte de cazare va incepe de la 150 de euro, iar in acest an sunt asteptati aici aproximativ 2000 de turisti.

 

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: