externe

Hotia din armata Rusiei. 1,5 milioane de uniforme de iarna au disparut din depozite, anunta un inalt oficial rus: „Nimeni nu poate explica”

Un inalt oficial rus a anuntat ca mai mult de un 1,5 milioane de seturi de uniforme militare au disparut in circumstante misterioase. O parte dintre uniforme ar fi trebuit sa ajunga la soldatii trimisi in Ucraina.

Adjunctul presedintelui parlamentului din Transbaikal, Andrei Gurulev, a anuntat furios ca in depozitele armatei nu se regasesc 1,5 milioane de uniforme militare pentru iarna. El nu stie unde si in ce imprejurari au disparut hainele,

El a comentat un posibil nou val de mobilizare partiala, aratand ca soldatii rusi vor lupta goi si desculti.

„Astazi avem probleme cu uniformele, apoi cu altceva. Toate au fost acolo, au disparut undeva. Nimeni, nicaieri, nu poate explica acest lucru in niciun fel”, a declarat Gurulev.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat luni Washingtonul – si Occidentul in ansamblu – ca foloseste Ucraina ca ”instrument de razboi” impotriva Rusiei, el facand o comparatie cu actiunea Germaniei impotriva URSS in al Doilea Razboi Mondial, relateaza agentia EFE.

”In prezent, Statele Unite si-au subordonat practic intregul Occident colectiv, mobilizandu-l pentru a transforma Ucraina intr-un instrument de razboi impotriva Rusiei, la fel cum la vremea sa Hitler a pus sub arme majoritatea tarilor din Europa pentru a ataca Uniunea Sovietica”, a spus Lavrov in plenul parlamentului rus la sedinta de ratificare a anexarii la Rusia a patru regiuni ucrainene.

In plus, seful diplomatiei ruse considera ca Statele Unite ar da dovada de ipocrizie pentru ca acuza Rusia de lansarea ”unei agresiuni neprovocate impotriva Ucrainei”, el afirmand ca Washingtonul a folosit argumente fabricate pentru a invada tari precum Haiti sau Panama, ori pentru a lansa razboaie in Vietnam, Irak sau Libia.

”Rezolutiile Adunarii Generale a ONU care condamnau acestea si alte actiuni agresive ale SUA, americanii pur si simplu le-au ignorat. Le-au intrat pe o ureche si le-au iesit pe cealalta”, a remarcat Lavrov.

Spre deosebire de SUA si NATO, care au bombardat Iugoslavia, au distrus Irakul si au adus haosul in Libia, Moscova ”nu reactioneaza in fata amenintarilor fabricate in tari indepartate”, a mai sustinut seful diplomatiei ruse in interventia sa in plenul Dumei de Stat.

El mai crede ca, la fel ca in cazul invaziei Germaniei impotriva URSS in anul 1941, ”actualele planuri ale Occidentului nu se vor realiza”.

Intr-o alta interventie, luna trecuta la Adunarea Generala a ONU, Lavrov a vorbit despre ”rusofobia fara precedent” a Occidentului.

”Declarandu-se victorios in Razboiul Rece, Washingtonul s-a erijat aproape intr-un trimis al lui Dumnezeu pe Pamant, fara nicio obligatie, dar cu dreptul sacru de a actiona in impunitate oriunde si oricand”, a acuzat el Lavrov in acel discurs.

”Rusofobia oficiala a Occidentului este fara precedent, amploarea ei este grotesca. Ei nu ezita sa-si declare nu doar intentia de a provoca o infrangere militara tarii noastre (in Ucraina), ci si de a distruge Rusia”, a remarcat ministrul rus.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, trimis in judecata pentru a treia oara. Prejudiciu de 12 milioane de euro

Cu putin inainte de alegerile locale, primarul Iasiului, Mihai Chirica, a fost trimis din nou…

28 de secunde ago

Emil Boc vrea doar interviuri cu intrebari regizate. Ce a patit o jurnalista Euronews: „Iese, tranteste usa salii de sticla si pleaca”

Dana Cotovanu, jurnalista la Euronews Romania, relateaza o situatie revoltatoare in legatura cu primarul Clujului,…

3 ore ago

PSD-istii anunta razboi. Baron local: „Astazi ne-am luat hainele de razboinici, Romania va avea un presedinte sustinut de PSD”

Presedintele CJ Arges, Ion Minzina (PSD, fost PRM), a anuntat sambata ca "Romania va avea…

O oră ago

Tarile NATO vor trimite noi sisteme de aparare antiaeriene Patriot in Ucraina. Cine nu are arme va furniza sprijin financiar

Statele NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de aparare…

2 ore ago

Dupa caldura, in Apuseni a revenit zapada

In zona Muntilor Apuseni a revenit ninsoarea. In doar cateva zeci de minute, la Scarita-Belioara…

2 ore ago

Statele Unite vor incepe sa aprovizioneze Ucraina cu armament „imediat” dupa ce Congresul va aproba pachetul de ajutor

Casa Alba se asteapta ca furnizarea de ajutor militar american sa inceapa „imediat”, dupa ce…

2 ore ago