„Hotia zilei”. ALDE nu mai exista insa ia in continuare sume uriase de la stat. Peste un 1,4 milioane de lei in luna octombrie

politica

ALDE a incasat in luna octombrie suma de 1.401.722,01 ca subventie de la stat in conditiile in care toti liderii ALDE s-au mutat in Pro Romania. USR PLUS anunta ca va schimba Legea finantarii partidelor.

„Calin Popescu Tariceanu se tine scai de functiile publice ca sa nu piarda accesul la robinetul cu bani publici, adica subventie de la stat si pensie speciala, dar si privilegiul de a se bucura in continuare de imunitate parlamentara.

Daca pana de curand a fost frate de alianta cu PSD, la alegerile parlamentare va candida de pe listele PRO Romania, dupa ce la alegerile locale a obtinut 1,6% iar la europarlamentare putin peste 3%. Chiar daca va candida alaturi de Victor Ponta, Tariceanu nu a desfiintat ALDE tocmai pentru a nu pierde din beneficiile de mai sus. Cinism pur.

Mai mult, desi ALDE nu mai are grupuri parlamentare la Senat si Camera Deputatilor primeste in continuare subventie de la bugetul de stat. In luna octombrie a primit nu mai putin de 1.401.722,01 din buzunarele romanilor.

Acest lucru a fost posibil gratie amendamentului propus de PRO Romania la Legea bugetului de stat si acceptat de Guvernul Orban. Potrivit amendamentului, acordarea subventiilor sunt stabilite in functie de numarul total de parlamentari inscrisi in partidele politice la data de 1 ianuarie 2020, si nu conform numarului de voturi obtinute la alegerile anterioare.

USR PLUS isi asuma angajamentul de a schimba Legea finantarii partidelor pentru ca astfel de anomalii sa dispara de pe scena politica, iar transparenta si responsabilizarea partidelor politice sa devina realitate”, anunta USR PLUS.

Calin Popescu Tariceanu si toti liderii ALDE s-au inscris in Pro Romania, cele doua formatiuni fuzionand in fapt, chiar daca ALDE a ramas de forma in acte. Tariceanu este primul pe lista de Senat a Pro Romania in Capitala.

Mai mult despre:

Comentarii: