Hotie de amploare a PSD. Au clonat pagina lui Florin Citu si au furat simbolurile USR PLUS pentru a demobiliza votantii lui Klaus Iohannis

politica

PSD a lansat un amplu val de dezinformare pe Facebook folosindu-se in principal de fake news pentru a demobiliza alegatorii lui Klaus Iohannis.

Pagina de Facebook a ministrului Finantelor a fost clonata, atribuidu-se acestuia afirmatia ca vrea sa impoziteze veniturile romanilor din diaspora. PNL a denuntat acest fake news acuzaand PSD de „metode comuniste” si ca „exploateaza temerile” alegatorilor.

De asemenea, simbolurile vizuale ale USR PLUS au fost furate, solicitandu-se alegatorilor acestei formatiuni sa nu se prezinte la vot in turul doi.

Conducerea PLUS a cerut, joi, liderului PSD Viorica Dancila sa prezinte scuze publice pentru campania de dezinformare dusa de social-democrati si inducerea ideii ca Alianta USR-PLUS indeamna la boicotarea turului al doilea al prezidentialelor.

„Conducerea PLUS condamna ferm practicile murdare ale vechii clase politice care continua sa se dedea la campanii murdare. Asistam in ultimele zile la extrem de multe campanii mincinoase prin care se incearca inducerea ideii ca Alianta USR PLUS indeamna la boicotarea turului doi al alegerilor prezidentiale. Este o campanie de dezinformare al carei beneficiar este candidatul PSD Viorica Dancila.

Ii cerem Vioricai Dancila sa prezinte scuze pentru aceste minciuni nerusinate si sa se delimiteze public de astfel de actiuni in mod urgent. Am suportat ani sir minciunile PSD si stim ca acesta este comportamentul obisnuit al acestui partid. Este evidenta campania pe care o duc, asa cum si iesirea primarului Bucurestiului, PSD-ista Gabriela Firea, prin care incerca sa induca opinia ca presedintele Iohannis ar fi venit cu o casca auditiva la conferinta de presa, face parte din seria acelorasi practici murdare”, arata conducerea PLUS, intr-un comunicat de presa remis, joi.

Sursa citata mai sustine ca, in cazul in care este necesar, PLUS va face demersurile juridice, civile si penale, pentru ca astfel de campanii de dezinformare sa nu se mai repete.

„Dincolo de constatarea in sine, vrem sa asiguram opinia publica asupra faptului ca vom face toate demersurile juridice, civile si penale, pentru ca astfel de campanii sa nu se mai repete. Cerem sprijinul tuturor organizatiilor civice in acest demers si credem ca ar fi momentul ca si PNL sa se implice in aceasta actiune, macar pentru a sterge amintirea neplacuta a actiunii de dezinformare puse in practica impotriva noastra de catre cativa membri PNL Cluj in perioada campaniei de europarlamentare”, conform sursei mentionate.

PLUS reaminteste ca Dacian Ciolos a anuntat ca sprijina candidatura lui Klaus Iohannis in turul al doilea al prezidentialelor.

„Credem ca orice persoana care se lasa atrasa in propagarea minciunilor unui partid politic participa la actiuni de influentare a procesului electoral, de furt de identitate (asa cum e cazul acum, cand se propaga materiale mincinoase folosindu-se insemnele Aliantei USR PLUS) si de promovarea de informatii false. Cerem membrilor si simpatizantilor nostri sa ignore aceste materiale mincinoase si reamintim opiniei publice ca presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a afirmat din prima clipa a anuntarii rezultatelor oficiale ale primului tur al alegerilor prezidentiale ca sustinem fara ezitare candidatura domnului Klaus Iohannis in turul doi”, se mai afirma in comunicat.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: