„Hotii, hotii!”. Prezidiul Parlamentului a fost ocupat, se vorbeste de la portavoce: „Sper sa nu se ajunga la violente” – Imagini live

politica

Deputatii USR, inarmati cu foi de hartie pe care scrie „Hotii!” si cu o portavice, au ocupta tribuna Camerei Deputatilor.

Ei sunt nemultumiti ca PSD vor sa voteze modificari la legile justitiei fara a le mai supune si dezbaterii. „Nu este nicio urgenta, nu se justifica nicio urgenta”, declara deputatul Cosette Chichirau. Ea l-a acuzat pe deputatul PSD Catalin Radulescu ca a avut o atitudune agresiva fata de ea, incercand sa o intimideze.

PSD a supus la vot modificarile, desi la tribuna se afla un deputat USR care citeste amendamentele la legile justitiei.

Deputatii grupului USR au declansat, miercuri, un protest spontan in sala de plen a Camerei Deputatilor fata de continuarea dezbaterilor asupra legilor „Comisiei Iordache”.

Deputatul USR, Stelian Ion — membru in comisia speciala pentru legile justitiei — a expus motivele protestului de la o portavoce, intrucat microfonul a fost taiat de presedintele de sedinta, Gabriel Vlase.

Disputele au aparut dupa ce, ca urmare a epuizarii timpului de dezbateri asupra articolelor din statutul procurorilor si judecatorilor, s-a trecut la vot, fara sustinerea amendamentelor.

Presedintele USR Dan Barna a spus ca acest lucru este absurd.

„Am sentimentul ca traim intr-o piesa a absurdului. De la tribuna Parlamentului spunem: nu putem avea dezbateri pe o lege a justitiei acestei tari pentru ca am consumat timpul de dezbateri. Vai, ce ghinion pentru Romania! O sa o adoptam din pix. Va intreb: cum sa nu putem avea dezbateri pe o lege de o importanta nationala. Nu putem fi atat de ridicoli cu totii. E absurd.(…) Trebuie sa sustinem amendamentele. Nu putem avea dezbateri? Suntem absurzi. Hai sa plecam acasa daca suntem atat de idioti”, a spus Barna.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: