„Hotii” PSD din Parlament dau bir cu fugitii. In fata valului de furie generala, isi retrag toti semnaturile de pe „Raiul hotilor”, in frunte cu initiatorul Catalin Radulescu

politica

Proiectul ce abroga articolul care sanctioneaza folosirea abuziva a functiei in scop sexual, initiat de Catalin Radulescu si semnat de alti 38 de alesi, a ajuns sa nu mai fie sustinut nici de semnatari. Catalin Radulescu spune ca retrage proiectul.

Deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat joi, pentru Mediafax, ca isi va retrage propunerea legislativa care instituie un prag de 200.000 de lei la abuz si abroga articolul din CP referitor la folosirea abuziva a functiei in scop sexual. Cu toate acestea, unele prevederi pot ramane sub forma de amendamente.

„O sa retrag initiativa si o sa las numai ca amendamente care se vor discuta la Codul penal si Codul de procedura penala la sfarsitul lui ianuarie, au fost depuse acum 3 luni ca amendamente in Comisia special privind legile justitiei. A face acelasi lucru ca initiativa nu isi mai are sensul, pentru ca traseul e foarte lung, ori noi vom discuta Codul penal si Codul de procedura penala la sfarsitul lunii ianuarie”, a precizat Radulescu pentru Mediafax.

Intrebat daca sustine abrogarea articolului 299 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal referitor la folosirea abuziva a functiei in scop sexual, prevedere care apare in proiectul sau, Radulescu a raspuns ca nu.

„Nu, nu o asum, a aparut acolo si am vazut-o ulterior, a fost o scapare. Nu sunt de acord cu ea nici eu. Nu o sustin, aceste initiative au fost facute de fosti procurori, fosti judecatori, dar cu unele sunt de acord, cu altele nu. Pe aceasta oricum as fi retras-o, nu sunt de acord, ca pana la urma nu e corect ca unul sa foloseasca functia in scop sexual, pentru a pune pe cineva intr-o functie. Normal ca nu sunt de acord. Se poate discuta, sa il clarificam mai bine. Da, sunt de-acord sa fie reglementat si sa fie textul mai bine facut”, a adaugat deputatul PSD.

Deputatul Catalin Radulescu, sustinut de 38 parlamentari, a initiat un proiect pentru modificarea codurilor penale, fiind propuse mai multe schimbari, cele mai controversate fiind cele referitoare la pragul de 200.000 euro pentru abuzul in serviciu si nepedepsirea infractiunilor comise pentru altul, dar si abrogarea articolului 299 referitor la folosirea abuziva a functiei in scop sexual.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: