„Hotii romani de copii” erau un BULGAR. Care n-a furat pe nimeni. Cum MINTE presa din Anglia

news

Cele mai citite publicatii din Marea Britanie au relatat, joi, ca un grup de romani a incercat sa rapeasca trei copii ai unor turisti englezi dintr-un hotel din Cipru. Subiectul a iscat o noua isterie impotriva romanilor, insa realitatea este cu totul alta.

„Hoti de copii din Romania au incercat sa rapeasca, dintr-un hotel din Cipru, copii britanici”, a titrat panicat Daily Mail, cea mai citita publicatie britanica. Articolul a starnit un nou val de ura impotriva romanilor, fiind inregistrate peste 400 de comentarii. Unii cititori spuneau iar ca „Romania nu trebuia primita in UE”.

Articolul a fost preluat si de alte publicatii britanice populare, cum ar fi Express, toate mentionand ca hotii de copii sunt romani.

Jurnalistii isi bazau informatiile pe declaratia unui turist englez, Greg Letford, care a spus ca „un cuplu de romani i-a dus pe doi copii la o masina care-i astepta”.

aktual24.ro a verificat informatiile in presa din Cipru, iar lucrurile stau cu totul altfel. Iata ce a declarat purtatorul de cuvat al Politiei, Nikoletta Tyrimou, pentru Cyprus Mail:

„Am primit telefoane toata ziua. Nu stiu in cate moduri pot sa o mai spun. Nu s-a intamplat asa cum a aparut in ziare”, a spus aceasta. Ea a mentionat ca nu au fost arestati doi oameni, ci doar unul. De asemenea nu existau oameni deghizati care sa rapeasca copii si nici masini care sa-i astepte.

„Sectia de politie din Famagusta a fost intr-adevar sesizata de un incident care a avut loc la hotelul Anastasia. Politia a arestat un tanar de 19 ani din Bulgaria despre care turistii spuneau ca le filmeaza copilul si ca ar fi incercat sa-l rapeasca. L-am interogat si am facut perchezitie la el acasa. Nu am gasit nimic care sa indice ca ar face parte dintr-o retea de rapitori de copii sau ca ar fi obsedat de copii. Tanarul a fost eliberat. Investigatiile continua, dar va asigur ca nu s-a intamplat asa cum a aparut in presa”, a subliniat Nikoletta Tyrimou pentru Cyprus Mail.

Potrivit informatiilor publicate de presa din Marea Britanie, preluate si in Romania, un cuplu de romani, deghizati in chelneri, a fost prins in timp ce incerca sa fure copiii unor turisti, in Cipru. Drept urmare, 120 de turisti britanici si irlandezi au fost mutati la alt hotel. Romanii ar fi fost retinuti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: