news

„Hotii s-au intors de unde au plecat in ianuarie 2017”. Chirila, apel pentru reluarea protestelor. Avertisment pentru Dancila

Tudor Chirila lanseaza un apel la reluarea protestelor dupa anuntul premierului Dancila privind adoptarea unei ordonante de urgenta pentru modificarile la Codurile Penale. „Sper ca lumea sa raspunda la aceasta ordonanta asa cum a raspuns si la OUG 13”, spune Chirila.

„Hotii s-au intors de unde au plecat in ianuarie 2017. La ordonanta de urgenta – cel mai iubit instrument de infractori. Si-au dat seama ca nu merge cu legiferarea in Parlament asa repede cum isi doresc, deci s-au intors la ordonanta. Nu de alta, dar e urgent sa scape de puscarie, chiar daca nu e urgent pentru poporul roman.

Tupeul astora ar trebui sa ne aduca aminte de felul in care a fost sfidat poporul asta in comunism de catre oligarhia de partid si de stat care ulterior a si preluat puterea. Viorica Dancila ar trebui sa stie ca niciun infractor nu merita sa risti atata pentru el. Sper ca lumea sa raspunda la aceasta ordonanta asa cum a raspuns si la OUG 13”, a scris luni seara pe Facebook Tudor Chirila.

Premierul Viorica Dancila a anuntat luni ca liderii PSD au decis ca modificarile la Codurile Penale sa fie facute prin ordonanta de urgenta.

Legea de modificare se intorsese la Parlament, dupa ce CCR declarase mai mute articole neconstitutionale. Acum, in Legislativ vor ramane doar acele articole unde au fost gasite nereguli, iar cele constitutionale vor fi incluse intr-o ordonanta de urgenta.

USR i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis sa participe la sedintele de Guvern, pentru a opri acest demers.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Varsovia se pregateste sa-l expulzeze pe ambasadorul Rusiei: „A dat dovada de dispret la adresa Poloniei, nu putem ramane indiferenti”

Ambasadorul Rusiei in Polonia, Serghei Andriev, a refuzat sa se prezinte la Ministerul de Externe…

O oră ago

Nicusor Dan, reactie calma la sondajul cu Piedone-44%: „Oamenii au timp sa se informeze despre fiecare dintre candidati. Raman optimist”

Primarul Capitalei Nicusor Dan a declarat, marti, despre sondajul care il da castigator pe Cristian…

37 de minute ago

Prabusire spectaculoasa a podului din Baltimore dupa ce a fost lovit de un vapor. Avea 2 km lungime si patru benzi de circulatie – Video

Podul Francis Scott Key Bridge din Baltimore s-a prabusit marti dimineata devreme dupa ce a…

2 ore ago

Liderul suprem al talibanilor afirma ca in Afganistan vor fi reluate executiile prin lapidare pentru femeile banuite de adulter

Liderul suprem al talibanilor a promis reluarea uciderii femeilor afgane cu pietre in public, declarand…

2 ore ago

Vosganian, primit cu covorul rosu in PNL. Ce spunea acum 2 ani: „Alianta PSD-PNL este cea mai bizara struto-camila politica ce se poate imagina”

Ramasitele ALDE, formatiune infiintata de Calin Popescu Tariceanu prin ruperea PNL pentru a asigura sprijin…

2 ore ago