„Hotii trebuie platiti ca sa nu mai fure”, logica lui Tariceanu. Ce raspuns are seful Senatului pentru Klaus Iohannis

politica

Presedintele a ales ca metoda de a face politica prin sicanarea Guvernului si prin incercari de a bloca permanent activitatea acestuia, a afirmat vineri presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, lider al ALDE.

„Din pacate, presedintele a ales aceasta metoda de a face politica prin sicanarea Guvernului, prin incercari de a bloca permanent activitatea Guvernului, fara sa-i dea seama cat de mult rau face tarii si societatii. (…) Gestul presedintelui este total inoportun si nejustificat”, a declarat Tariceanu la Oradea, referindu-se la declaratiile facute vineri de presedintele Iohannis referitoare la buget.

In ceea ce priveste remarca referitoare la finantarea partidelor, facuta de seful statului, Tariceanu a calificat-o ca fiind „demagogie si populism”.

„Romania s-a confruntat in ultimii ani cu o componenta de coruptie legata de partidele politice care au recurs la formule de finantare sau sponsorizare, ca sa le numesc asa, care unele dintre ele puteau fi socotite in afara legii. Si, din acest motiv au existat numeroase anchete si procese legate de partidelor politice si unii au fost si condamnati. Cred ca solutia pe care o practica si celelalte state democratice din Uniunea Europeana, de a finanta partidele politice care sunt pana la urma niste institutii democratice si utile societatii, este o solutie foarte buna tocmai pentru a nu exista aceste canale care odata aduc coruptie, trafic de influenta, grupuri de influenta care isi promoveaza anumite interese care nu sunt totdeauna legate de cele ale societatii. Si cred ca aceasta solutie ar trebui salutata, nu criticata, pentru a curati viata politica si partidele politice de coruptie. Daca domnia sa este consecvent si este cu adevarat preocupat de combaterea coruptiei, ar trebui da aiba in vedere aceste considerente care au stat la baza legii”, a afirmat liderul ALDE, citat de Agerpres.

Presedintele Iohannis a anuntat ca PSD si-a alocat de la buget de 20 de ori mai multi bani decat in 2018.

„Acum cateva zile, ministrul PSD, intrebat fiind cum este cu spitalele regionale, mult discutatele spitale, promisele spitale regionale, a raspuns stupefiant. Zicea ministrul PSD ca avem bani pentru proiectare. Auzi: in al treilea an de guvernare au bani pentru proiectare! Pai astia nici nu vor sa realizeze spitalele. Nu vor sa realizeze investitii publice, promit si nu fac. In schimb, daca este vorba despre ei, au de unde. PSD a avut grija sa aloce sume imense pentru finantarea partidelor politice. 150 de milioane va primi PSD din 270 de milioane propuse pentru finantarea partidelor”, a spus Iohannis.

Comentarii: