Hotiile PSD. O bucata din tavanul Pietei Rahova a cazut. Piata a fost „renovata” cu 4 milioane de euro

politica

O bucata din tavanul Pietei Rahova a cazut, marti, iar edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus Corpului de Control din cadrul Primariei sa efectueze o ancheta si sa se formuleze plangeri penale pentru ca cei vinovati sa fie trasi la raspundere.

Potrivit unui comunicat al Primariei Sectorului 5, transmis, marti, nimeni nu a fost ranit in urma incidentului. La fata locului au intervenit cei din conducerea Administratiei Pietelor si un echipaj al Politiei Locale Sector 5. Echipajul de ordine publica a intocmit si o nota de constatare.

„Problemele in ceea ce priveste constructia Pietei Rahova nu sunt unele noi. Inspectoratul de Stat in Constructii a efectuat un control amanuntit, in urma caruia a sistat lucrarile si a obligat constructorul sa efectueze modificari si lucrari suplimentare, pentru ca structura de rezistenta nu era una sigura. Acest lucru dovedeste inca o data ca lucrarile efectuate de catre clientela politica a vechii conduceri au fost unele de mantuiala si nu au reprezentat raportul calitate-pret”, conform autoritatii locale.

Cristian Popescu Piedone a spus ca  bucata de tavan cazuta nu a fost de dimensiuni foarte mari si mai ales nimeni nu se afla in zona respectiva in acel moment. „Am cerut Corpului de Control sa faca o ancheta in acest sens, sa ia toate masurile ce se impun, inclusiv sa informeze organele de cercetare penala abilitate”, a transmis Cristian Popescu Piedone.

Primaria Sectorului 5 precizeaza ca a facut numeroase solicitari si sesizari catre constructor, insa fara niciun rezultat. Acesta solicita in continuare sume de bani de la Primarie pentru lucrarile efectuate, dar calitatea lor este „una deficitara”, asa cum a constatat si Inspectoratul de Stat in Constructii. Constructorul nu a luat nicio masura dupa solicitarile Primariei, ceea ce da dovada de „rea credinta fata de actuala conducere”, mentioneaza autoritatea locala.

Conform sursei citate, spatiul unde se afla Piata Rahova a fost preluat in luna ianuarie de catre Administratia Pietelor de la Economat Sector 5 S.A. Intreaga investitie si constructie a fost efectuata de catre Economat, in timpul mandatului fostului director, Leonard Petre.

Piata Rahov a fost „renovata si modernizata” in 2005, in mandatul lui Marian Vanghelie, pe atunci membru PSD. Costul renovarii, suportat de Primaria Sectorului 5, a fost atunci de peste 4 milioane de euro.

Mai mult despre: ,

Comentarii: