Houthi cer angajatilor britanici si americani ai organizatiilor umanitare sa paraseasca Yemenul dupa a doua runda de atacuri aeriene

externe

americani, rebeli houthi, rachete, Yemen

Autoritatile houthi au solicitat personalului britanic si american al organizatiilor umanitare sa paraseasca Yemenul, se arata intr-o scrisoare adresata coordonatorului Natiunilor Unite, vazuta de Sky News.

Ministerul de Externe controlat de houthi cere lucratorilor care au cetatenie americana si britanica sa plece in termen de 30 de zile.

Decizia vine in urma celui de-al doilea atac aerian comun al Regatului Unit si SUA impotriva fortelor houthi, care vizeaza oprirea raidurilor asupra navelor in Marea Rosie.

Scrisoarea solicita, de asemenea, agentiilor nu recruteze lucratori cu dubla nationalitate din Marea Britanie si SUA in urmatoarele 30 de zile.

„Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Yemen transmite cele mai bune salutari biroului Coordonatorului Rezident al Natiunilor Unite din Sanaa si, prin intermediul acestora, tuturor birourilor organizatiilor umanitare care lucreaza in Republica Yemen.

Ministerul doreste sa sublinieze necesitatea informarii tuturor functionarilor si lucratorilor care detin cetatenie americana si britanica cu privire la pregatirea lor de a parasi tara in termen de maximum 30 de zile de la data acestei hotarari, astfel incat sa fie gata sa plece imediat dupa expirarea perioadei la care se face referire, iar ministerul va va informa printr-o scrisoare ministeriala cu 24 de ore inainte de plecare.

De asemenea, ministerul solicita [organizatiilor umanitare] sa nu recruteze niciun angajati cu dubla nationalitate din tarile mentionate mai sus in aceasta perioada.

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Yemen profita de aceasta ocazie pentru a-si exprima aprecierea si respectul fata de biroul Coordonatorului Rezident al Natiunilor Unite”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: