Hrebenciuc il TOARNA pe Geoana. „El m-a trimis sa cer bani”. Cine era milionarul vizat

news

Viorel Hrebenciuc a declarat joi, in dosarul „Mita la PSD”, de la Curtea de Apel, ca Mircea Geoana cunostea modalitatea de finantare a campaniei pentru prezidentiale si ca acesta l-a trimis la Ioan Niculae sa il roage sa contribuie, aratand ca nu poate preciza daca Geoana a avut intentii ilegale.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc, care in 2009 a fost seful campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale a candidatului PSD Mircea Geoana, a dat o declaratie de martor, joi, la Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul „Mita la PSD”, in care sunt judecati omul de afaceri Ioan Niculae si fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea-Stancu.

Viorel Hrebenciuc a aratat in fata instantei ca de finantarea campaniei prezidentiala din 2009 s-au ocupat Mircea Geoana si apropiati ai acestuia. „M-am ocupat si eu personal, in calitate de sef de campanie, domnul Barac si alti membri cu functii de conducere in partid”, a spus Hrebenciuc, citat de Mediafax.

El a adaugat ca, in contextul discutilor despre finantare, Mircea Geoana l-a trimis personal la omul de afaceri Ioan Niculae sa il roage sa contribuie la campania electorala. Hrebenciuc a precizat ca Mircea Geoana cunostea direct modalitatea de finantare a campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Am avut o intalnire cu domnul Niculae, l-am rugat, in numele domnului Geoana, sa contribuie la campania electorala. Domnul Niculae a fost de acord cu acest lucru. A discutat un reprezentant al lui cu domnul Teodorescu, reprezentantul Insomar. Nu cunosc ce au discutat, ulterior am aflat ca la Interagro si Insomar s-a efectuat un studiu privind situatia constructiilor din Romania, in realitate studiul fiind pentru sondajele de opinie vizandu-l pe candidatul Geoana. (…) Insomar a incasat plata”, a mai spus Hrebenciuc.

Fostul deputat a aratat ca platile pentru astfel de studii se faceau in urma discutiilor pe care Mircea Geoana le avea cu Sorin Ovidiu Vintu, care era actionar la Insomar, dar si cu reprezentantii firmelor care contribuiau la campania electorala.

„Tin sa mentionez ca domnul Teodorescu, avand experienta nefericita a altor campanii, unde nu i-au fost platite studiile, in anul 2009, domnia sa a insistat sa fie platit la zi”, a precizat Hrebenciuc.

Intrebat daca a fost vorba de o finantare legala, Hrebenciuc a spus ca, la vremea respectiva, nu s-a pus problema de ceva ilegal. „Nu pot preciza daca domnul Geoana a avut intentii ilegale. (…) Domnul Niculae a aratat ca vrea sa faca plati doar prin banca”, a mai spus Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc a mai spus ca el discuta cu persoane care puteau finanta campania electorala doar daca era trimis si a precizat ca nu a vorbit cu Ioan Niculae despre sume, ci doar i-a spus sa finanteze niste sondaje de opinie. „I-am comunicat domnului Geoana rezultatul discutiei”, a precizat Hrebenciuc.

In 19 februarie, in dosarul „Mita la PSD”, a fost audiat senatorul Mircea Geoana, care a spus ca nu a stiut de incheierea vreunui contract intre compania Interagro si Insomar. El a subliniat ca, in calitate de presedinte al PSD, nu s-a ocupat de finantarea campaniei electorale din 2009, cand a candidat pentru functia de presedinte al Romaniei.

Senatorul a precizat ca, in cadrul unor „contexte sociale”, l-a intalnit pe omul de afaceri Ioan Niculae, aratand, insa, ca nu a discutat niciodata cu acesta despre o potentiala interventie la Guvern pentru favorizarea firmelor lui Niculae.

„Am fost martor si la primul proces. Acolo a fost o decizie de achitare a celor doi inculpati. (…) Mi-am mentinut in integralitate declaratiile facute in prima instanta”, declara Mircea Geoana.

In acest dosar, in prima instanta, Judecatoria Sectorului 1 a decis, in 20 noiembrie 2013, achitarea omului de afaceri Ioan Niculae, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Gheorghe Bunea, Viorel Barac si Gheorghe Teodorescu.

Decizia Judecatoriei Sectorului 1 a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: