Huiduielile pesediste nu l-au deranjat deloc pe Klaus Iohannis: „Sunt foarte bucuros ca in Romania avem o democratie vie”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca huiduielile aparute in timpul discursului sau de la Iasi, la manifestarile organizate de Ziua Unirii Principatelor Romane, arata ca „in Romania avem o democratie vie”.

El a declarat, la finalul actiunilor din Piata Unirii, ca „fiecare roman are dreptul la opinia lui”, subliniind ca atitudinea unora dintre participantii la manifestari nu i-a provocat o stare de suparare.

„Sunt foarte bucuros ca in Romania avem o democratie vie, care se manifesta si intr-o zi asa frumoasa cum este astazi. Nu ne-am suparat absolut deloc. Fiecare roman are dreptul la opinia lui si cred ca in ansamblu lucrurile merg si aici, pentru Iasi, din ce in ce mai bine”, a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Presedintele a subliniat ca este foarte trist ca exista decalaje de dezvoltare intre zona Moldovei si alte regiuni ale tarii, dand asigurari ca se va implica pentru reducerea lor.

„Este foarte, foarte trist ca Moldova a ramas putin in urma si din acest motiv am venit impreuna cu primul-ministru si cu multi membri din Guvern sa aratam solidaritatea si preocuparea noastra si vom rezolva o mare parte din problemele Moldovei”, a adaugat seful statului.

Intrebat daca exista sanse ca autostrada Moldovei sa fie construita, Iohannis a raspuns: „Cu siguranta”.

Presedintele Klaus Iohannis a fost huiduit in momentul in care a ajuns in Piata Unirii din Iasi de un grup de manifestanti, dar si in unele momente cand si-a citit discursul. Tot in timpul rostirii discursului sau, seful statului a fost si ovationat atunci cand a vorbit despre prioritatea construirii Autostrazii Ungheni-Iasi-Targu Mures.

De asemenea, huiduieli, precum si ovatii si aplauze, s-au auzit si atunci cand au rostit discursuri si ceilalti oficiali, cum ar fi premierul Ludovic Orban, presedintele Consiliului Judetean, Maricel Popa (PSD) si primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica. De asemenea, din Piata Unirii s-au auzit scandari cum ar fi „Vrem autostrada!” si „Si eu”, aluzie la protestul organizat de suceveanul Stefan Mandachi cu privire la situatia drumurilor din judetele Moldovei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: