Huiduit de deputatii PSD, Citu a punctat din nou: „Acest premier rezista. Ma contesta slugile lui Liviu Dragnea”

politica

Premierul Florin Citu a declarat luni, in plenul Camerei Deputatilor, unde se afla la solicitarea PSD, pentru a da explicatii in legatura cu bugetul de stat pentru acest an, este contestat de slugile lui Liviu Dragnea, nominalizandu-i pe Marcel Ciolacu si Paul Stanescu. Citu a fost puternic huiduit de pesedistii din Parlament.

„Romanii ar trebui sa stie ca aceasta invitatie din partea PSD nu are nicio legatura cu bugetul Romaniei. Ei m-au invitat aici sa vada cat rezist la injuraturile lor. Eu va spun ca acest prim-ministru rezista.

In acelasi timp, sa vedem cine ma contesta pe mine, cine sunt cei care ma contesta. Conducerea PSD: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stanescu, Mihai Tudose. Acestia sunt cei care ma contesta pe mine. Repetam numele celor care ma contesta: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Paul Stanescu, toti slugile lui Liviu Dragnea si Darius Valcov. Toti inca fac tot ce le-au spus acesti oameni, au facut si fac acelasi lucru, raman si au fost slugile celor doi.

Sorin Grindeanu, premierul Ordonanta 13. Cel care, la cateva zile dupa investire, a scos zeci de mii de romani in strada, cel care tremura de frica cand presedintele Romaniei s-a dus langa el incercand sa il convinga sa nu faca aceasta nenorocire pentru romani si nu l-a ascultat, l-a ascultat pe Liviu Dragnea. Acelasi premier care a facut in Romania un lucru inedit: in politica din Romania a fost primul premier dat jos de propriul partid – Sorin Grindeanu. Si nu s-a dus acasa cand i-au spus oamenii ca nu e bun, ca e incapabil si incompetent, nu! S-a tinut de scaun si a vrut sa raman acolo, impotriva propriului partid. Iar PSD s-a obisnuit cu asta si a mai dat jos un premier, pe Mihai Tudose.

Mihai Tudose, premierul care isi lua salariul in plic, pentru ca asa era el obisnuit, sa isi ia banii in plic din diferitele functii pe care le avusese pana atunci. Bineinteles, marii ganditori economici: Marcel Ciolacu si Paul Stanescu. Ei vin cu amendamente la bugetul Romaniei. Ei isi permit sa vina cu amendamente la bugetul Romaniei!

Amendamente care insumate – da, v-am facut eu calculul, pentru ca nu il aveati acolo – fac 6% din PIB. Dar cel mai tragic si cred ca este la limita tradarii nationale este faptul ca propun sa nu mai platim la Comisia Europeana contributia. De acolo vor sa ia ei banii pentru aceste amendamente, din contributia la Comisia Europeana. Nu voi permite asa ceva, domnilor! Romania are un parcurs european bine stabilit si nu voi permite PSD-ului sa interfereze”, a declarat Citu, fiind huduit de parlamentarii PSD.

„Anul acesta avem un buget echilibrat, un buget credibil, primul dupa 30 de ani, recunoscut acest lucru si de Consiliul Fiscal si de institutiile internationale, un buget construit in jurul investitiilor. Si anul trecut, aceeasi oameni ne spuneau ca vom distruge Romania. Ei nu, am reusit in cea mai mare criza economica din ultima suta de ani sa avem cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, impotriva a tot ceea ce ati facut in Parlamentul Romaniei.

V-am demonstrat cum se face economie. (…) E un buget construit in jurul investitiilor, pentru ca am aratat clar ca doar investitiile sunt cele care vor duce la dezvoltarea Romaniei, dar un buget care forteaza reforma si de asta va e frica, va e frica ca sinecuristii pe care ii aveti in functii nu vor mai fi acolo, nu vor mai avea aceleasi salarii. Va spun eu ca vom face reforma in acest an”, a mai spus Citu.

Proiectul bugetului de stat pe 2021 urmeaza sa fie depus marti la Parlament pentru a se stabili calendarul dezbaterilor.

Premierul Florin Citu a afirmat luni dimineata ca Partidul Social Democrat vrea sa scoata Romania din Uniunea Europeana deoarece amendamentele depuse de social-democrati la buget au ca sursa de finantare zona din care tara noastra plateste contributia la UE. El a mentionat ca amendamentele PSD au un impact bugetar de 600% din PIB.

“Am primit lista amendamentelor cele care au fost facute publice de cei de la PSD, impactul bugetar este de aproape 600 suta din PIB. Deci asta inseamna sa mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finantare si fara niciun fel de surpriza vedem exact ce vrea sa faca PSD cu Romania, vrea sa o scoata din Uniunea Europeana pentru ca sursa de finantare reprezinta contributia Romaniei la UE. Pentru cei care nu stiu, la Ministerul Finantelor actiuni generale platim contributia la UE. De acolo vrea PSD sa ia banii, sa ne lase fara contributie la Uniunea Europeana ca sa ne scoata din Uniunea Europeana. Astea sunt amendamentele PSD”, a declarat luni, Florin Citu.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat ca partidul va depune motiune de cenzura in situatia in care amendamentele depuse de social-democrati la legea bugetului de stat nu vor fi adoptate la dezbaterile din Parlament. El a catalogat proiectul de buget propus de Guvern drept „o tampenie”.

„Nu poti sa ai crestere economica cand ai austeritate si tai tot. Noi venim cu aceste amendamente poate in ultima clipa acest guvern isi da seama ca proiectul de buget cu taieri si cu austeritate e o tampenie”, a afimat Marcel Ciolacu duminica seara, la Antena 3.

Intrebat daca PSD va depune o motiune de cenzura in cazul in care nu ii vor fi votate amendamentele, Ciolacu a raspuns afirmativ.

„Categoric ca depunem motiune, dar am si spus este prima motiune simpla pe care am depus-o, si deja am avut patru voturi in plus in afara de grupurile parlamentare PSD si AUR. Este pentru prima oara. Eu nu-mi aduc aminte ca doar la doua luni de la alegeri deja patru voturi sa fie in plus fata de ce avem ca opozitie. Avem o sesiune parlamentara unde vom veni, categoric, cu o motiune de cenzura”, a adaugat Marcel Ciolacu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: