I-a venit randul si lui Serghei Stanisev sa fie umplut de zoaie de Gabriela Zoana. PSD reactioneaza furibund fata de decizia PES

politica

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoana il ataca furibund pe presedintele PES, Serghei Stanisev, pentru ca acesta a decis sa inghete relatiile cu PSD. Ea sustine ca a transformat Romania in „moneda de schimb intre grupurile politice europene”.

„PSD este si va fi unul dintre cele mai importante partide din familia europeana a Social-Democratilor, PES. Mai mult, PES este mai puternic datorita PSD, iar acest lucru descalifica si mai mult gestul unor persoane din cadrul familiei europene din care facem parte de a se manifesta in felul acesta fata de Partidul Social Democrat, chiar daca stim cu totii ca o fac intr-un context electoral.

Ce trebuie sa inteleaga romanii de acasa care sustin PSD este ca aici, la Bruxelles, exista o singura linie de discutii in aceasta perioada – pozitionarea din punct de vedere al imaginii in perspectiva alegerilor din 26 mai. Atat liderii PES, cat si liderii PPE, cele doua mari grupuri europene, nu cauta altceva decat sa detina aceleasi functii si dupa alegeri si sa reuseasca obtinerea cat mai multor mandate de europarlamentar pentru grupul pe care il reprezinta.

Nu a existat nicio discutie nici formal si nici informal in organismele PES privitoare la declaratia izolata a domnului Stanishev, iar dupa alegerile din luna mai toata aceasta incercare de a castiga capital electoral cu orice pret va fi cu siguranta clarificata.

Nu vom accepta ca Romania sa devina o moneda de schimb intre grupurile politice europene, indiferent cine le conduce si indiferent de calculele politice care stau la baza acestor actiuni!”, se afirma in comunicatul Gabrielei Zoana.

Presedintele Partidului Socialistilor Europeni, Serghei Stanisev, a anuntat – in cadrul unei reuniuni a liderilor socialisti, care a avut loc miercuri, la Bruxelles – ca relatiile cu Partidul Social Democrat (PSD) din Romania sunt inghetate, potrivit unui comunicat postat pe site-ul PES.

”In timpul reuniunii, presedintele PES, Serghei Stanisev, a reiterat ingrijorarile continue ale PES in legatura cu respectarea statului de drept in Romania. El i-a informat pe prim-ministrii, comisarii europeni si liderii partidelor ca, pana cand guvernul roman nu-si va clarifica angajamentul fata de respectarea statului de drept si nu va urma recomandarile Comisiei Europene, conducerea PES va considera inghetate relatiile cu PSD, in asteptarea unei discutii oficiale la viitoarea reuniune a conducerii PES, in iunie, unde calitatea de membru PES al PSD Romania va fi luata in discutie. El a incheiat spunand ca niciun eveniment PES nu va fi organizat pana atunci impreuna cu PSD”, se mentioneaza in comunicatul PES.

Candidatul comun al PES, Frans Timmermans, presedintele PES, Serghei Stanisev, si sefi de guvern, comisari si lideri ai partidului s-au intalnit miercuri la Bruxelles, inaintea Consiliului European extraordinar dedicat Brexit-ului.

Mai mult despre:

Comentarii: