„I will be brutal”. Timmermans a avut un mesaj dur in intalnirile cu Dragnea, Tariceanu si Grindeanu. Ce se intampla daca isi incalca promisiunile

news

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a dezvaluit, intr-o discutie purtata cu romani obisnuiti in Bucuresti, ce a vorbit cu premierul Grindeanu si apoi cu ministrul Tudorel Toader dupa criza generata de adoptarea OUG 13.

Timmermans a fost intrebat de catre un participant la discutii daca are incredere ca guvernul Romaniei va continua sa sustina statul de drept, avand in vedere incercarile precedente de a slabi lupta anticoruptie.

Iata raspunsul lui Timmermans:

„Am avut aceasta mare dezbatere in ianuarie si februarie. Va amintiti ca mi-am exprimat foarte clar punctul de vedere in Parlamentul European. La scurt timp dupa aceea, premierul roman a venit la Bruxelles si am discutat problema. Mi-a impartasit gandurile sale, eu i le-am spus pe ale mele. In acel moment mi-a spus ca ‘vreau sa fim pe drumul cel bun pentru a implementa toate recomandarile din MCV si voi propune un ministru al Justitiei care este un profesionist, nu un politician’. Si a facut lucrul asta. Apoi ministrul Justitiei a venit sa ma vada si am avut o lunga si consistenta discutie despre care ar trebui sa fie directia corecta.

Ce am vazut de atunci din partea amandurora este in linie cu recomandarile pe care le-am stabilit. Acum, stiu ca increderea a fost zdruncinata de Ordonanta 13. (…) Daca guvernul va deraia de la cele promise, voi fi foarte dur („brutal”, a fost termenul folosit de Timmermans – n.red.) in a sanctiona acest lucru.

(…) Vreau sa o spun cat se poate de clar. Modul in care acest guvern a ales o cale pentru asta este in acord cu drumul pe care trebuie sa mergem. Dar confirmarea finala nu este in ce spun ca fac ci in deciziile care se adopta, in actele normative care se adopta. Deci parlamentul trebuie sa faca ce este corect. Si ce este corect este sa continue lupta impotriva coruptiei la toate nivelurile. De acest lucru are nevoie societatea, de acest lucru au nevoie investitorii, dar mai mult decat orice asta este ceea ce isi doresc romanii pentru ei insisi, in viata de zi cu zi”, a declarat Timmermans, joi, la Bucuresti.

Frans Timmermans se afla in vizita, in Romania. Oficialul european a avut programate intalniri cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. La finalul zilei, prim-vicepresedintele Comisiei Europene a sustinut un dialog cu cetatenii, la Muzeul National de Arta, pe teme legate de Cartea alba privind viitorul Europei, celebrarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma si a zece ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: