Iadul pentru ISIS. Rusia a trimis „Soarele Arzator” in Siria, una dintre cele mai inspaimantatoare arme

externe

Rusia a trimis in Siria una dintre cele mai ucigatoare arme din arsenalul sau, lansatorul mobil de rachete termobarice TOS-1A, supranumit si „Soarele arzator”.

Rachetele sunt instalate pe structura unui tanc T-72, o singura salva fiind capabila sa distruga opt cartiere. Cand lovesc, rachetele disperseaza in jurul tintei lichid inflamabil care se aprinde imediat. „Rezultatele sunt devastatoare. Nu doar ca explozia este mai puternica si unda de soc mai mare decat in cazul unui focos conventional, insa oxigenul din apropiere este consumat, creand un vid partial. Acest lucru le transforma in arme de temut folosite impotriva infanteriei sau a personalului ascuns in buncare sau pesteri”, noteaza Popular Mechanics.

aruncator

„O salva completa a sistemului, cu 24 de rachete, creeaza un unghi de 200 pe 400 de metri – aproximativ cat un cartier dintr-un oras – iadul pe pamant pentru cine e prins in zona”, mai scrie publicatia citata.

aruncator2

Armele termobarice sunt optimizate sa produca o unda de soc (4-10 bari) si caldura intensa (2500 – 3000oC). Unda de soc este atat de puternica incat daca ar lovi un om, i-ar putea provoca explozia plamanilor.

aruncator3

Potrivit presei ruse, citate de Daily Mail, „Soarele arzator” a ajuns in Siria la inceputul acestei luni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: